FieldFlow

"Watervelden
zonder beregening"

Antea Innovaties Fieldflow Icoon 0

FieldFlow

Met FieldFlow biedt Antea Sport een duurzaam, praktisch en onderhoudsvriendelijk alternatief voor het traditionele waterveld. Het hockeyveld heeft een efficiënter waterverbruik en heeft geen overlast van algvorming, terwijl de sensationele speeleigenschappen behouden blijven. Het geheim is een innovatief systeem, dat het veld van onderaf constant en gelijkmatig beregent.

Lang prima te bespelen

Bij FieldFlow meten en reguleren sensoren naast het veld doorlopend het waterniveau. Zodra dat niet op peil staat, krijgt de beheerder van het veld automatisch een melding. Doordat alle in- en uitlaatkleppen afzonderlijk van elkaar functioneren, kan het hockeyveld buitengewoon efficiënt worden beregend. Met de waterbuffer wordt regenwater hergebruikt voor de beregening.

Perfecte speeleigenschappen

Ook de onderbouw van FieldFlow steekt doordacht in elkaar. De waterdichte onderlaag van FieldFlow is ontwikkeld op basis van diverse testen met de doorlatendheid van de fundatie. Drainbuizen op deze onderlaag waarborgen een soepele afwatering. Bovenop de onderlaag is vervolgens een shockpad aangebracht. Deze zorgt voor een dynamische, snelle spelbeleving die zich prima kan meten met die van een traditioneel waterveld.

WATERMANAGEMENT

Naast een efficiënter waterverbruik biedt FieldFlow ook nog een praktisch voordeel ten opzichte van een traditioneel waterveld. Het watermanagement kan zó gestuurd worden dat mos en algen en andere vervuilingen weinig tot geen kans hebben.

Let’s Stick Together

Het Top Training Center van de Haagse stichting Let’s Stick Together (een consortium van HDM, HCKZ en HGC) is de eerste gebruiker van FieldFlow. Bij hoge ambities hoort een tophockeyveld, zowel de spelers als de gemeente zijn erg positief.

Voordelen innovaties Fieldflow

Meer weten over Fieldflow?