'Actief meebouwen aan prachtige sportaccommodaties'

Jarenlange ervaring en jong enthousiasme zorgen voor een harmonieuze samensmelting in het team van Antea Sport. Dat zo’n combinatie tot prachtige resultaten leidt, weten Aaldert Hooijer (63) en Jasper Sweere (35) als geen ander. Als regiomanager en projectleider werken Aaldert en Jasper intensief samen aan prachtige sportaccommodaties in Noord- en Oost-Nederland. Tijd voor een kennismaking!

Wie ben je en welke affiniteit heb je met sport?

Aaldert: “Mijn naam is Aaldert Hooijer en ik woon met Gea, mijn vrouw, in Ruinen. Met mijn cultuurtechnische achtergrond zal het je niet verrassen dat ik graag met bouwmaterialen werk. Het geeft me voldoening om mooie dingen te bouwen. Dat is door de jaren heen echt een beetje in mijn genen geslopen. Daarnaast ben ik ook sportief: ik heb op landelijk niveau wedstrijden geschaatst en ben daarnaast actief als wielrenner en voorzitter van de lokale wielerclub WTC Ruinen.”

Jasper: “Ik ben Jasper Sweere. Samen met mijn vriendin en onze zoon wonen we in Zwolle. Ik groeide op op het biologische agrarische bedrijf van mijn ouders. Na mijn studie Werktuigbouwkunde stond ik aan de wieg van een horeca- en buitensportbedrijf aan de rand van de Weerribben, dat we met onze familie hebben opgericht en opgebouwd. Na 15 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Sport heb ik altijd al leuk gevonden. Tijdens mijn jeugd heb ik fanatiek waterpolo gespeeld, tijdens mijn studie deed ik aan Ultimate-frisbee en nu blijf ik vooral fit door hardlopen en bootcamp.”

Wat is je rol binnen Antea Sport?

Aaldert: “Als regiomanager ben ik verantwoordelijk voor de activiteiten van Antea Sport in Noord- en Oost-Nederland. In de praktijk betekent dit dat ik veel met nieuwe kansen en projecten bezig ben. Samen met ons team maken we van iedere uitdaging iets moois. Dat kan de renovatie van één tennisbaan zijn, maar net zo goed het ontwikkelen en bouwen van een compleet voetbalpark met alles erop en eraan.”

Eén van die teamleden is Jasper. “Als projectleider is het mijn verantwoordelijkheid om aangenomen projecten zo goed mogelijk uit te voeren. Daarin ben ik de spil tussen onder andere de opdrachtgevers, de gebruikers, de leveranciers, de onderaannemers en onze uitvoerders. Eén van de mooie dingen van mijn werk is dat ik vaak één-op-één met verenigingen en stichtingen kan sparren over vernieuwings- en renovatievraagstukken. Daarin probeer ik onze opdrachtgevers zoveel mogelijk te ontzorgen”, aldus Jasper.

Hoe ben je bij Antea Sport terechtgekomen?

Aaldert: “Na mijn cultuurtechnische opleiding ging ik aan de slag bij Antea Group, toen nog onder de naam Oranjewoud. Na verschillende functies bij het ingenieursbureau en in de realisatie heb ik me de afgelopen 20 jaar volledig gespecialiseerd in de sportafdeling. Eigenlijk heb ik de volledige ontwikkeling van Antea Sport meegemaakt en mijn bijdrage mogen leveren aan wat Antea Sport vandaag de dag is.”

Jasper deelde zijn wens voor een nieuwe uitdaging op LinkedIn en kwam zo uiteindelijk in contact met Antea Sport. “Mijn specifieke ervaring paste uitstekend bij mijn rol als projectleider: mijn jeugd op de boerderij, een technische studie en 15 jaar no-nonsense ondernemerservaring kwamen me allemaal goed van pas. Inmiddels werk ik nu ruim een jaar bij Antea Sport en de uitdaging en de afwisseling maken het werk iedere dag weer leuk en verfrissend.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

Aaldert: “Mijn werkdagen zijn heel divers ingedeeld. Ik probeer minimaal één of, als het even kan, twee dagen per week op kantoor in Deventer of Heerenveen te zijn, om contact te houden met mijn teamgenoten. Veel contact vindt digitaal plaats, maar persoonlijk contact blijft heel belangrijk. Daarnaast ben ik vaak op locatie. Bij de klant zijn, daar ligt echt mijn passie. Wat is zijn vraag? Wat vindt hij écht belangrijk? Goed naar de klant luisteren en zijn vraag doorgronden, daar begint het mee. Vervolgens kun je je kennis inzetten en de vraag van de opdrachtgever met je collega’s bespreken, analyseren en uitwerken tot concrete plannen en offertes. We werken ook veel voor verenigingen, die vaak door vrijwilligers worden gerund. Daarom ben ik ook nog wel eens een avond onderweg.”

Ook de werkdagen van Jasper verlopen heel gevarieerd. “Niet één dag is hetzelfde. Naast het bezoeken van lopende of aanstaande projecten bespreek ik ook iedere dag de lopende zaken met het team. Dat betekent dat je regelmatig ad hoc overlegt met opdrachtgevers en directievoerders. Verder zit ik vaak bij verenigingen om handen en voeten te geven aan nieuwe plannen en hen daar vervolgens zo goed mogelijk in te ontzorgen”, legt Jasper uit.

Wat is er zo leuk aan het werken bij Antea Sport?

Zowel Aaldert als Jasper waardeert vooral de vrijheid in hun werk. Aaldert: “Bij Antea Sport kan ik mijn ondernemersgevoel helemaal kwijt. Ik werk op alle fronten samen met zeer ervaren collega’s, wat heel fijn is. Je wilt het immers graag goed doen: mooie accommodaties bouwen die de verwachtingen van onze opdrachtgevers waarmaken en soms zelfs overtreffen. Het is heerlijk om vol overtuiging een plan te kunnen presenteren in de wetenschap dat we onze ambitieuze beloftes ook daadwerkelijk waar kunnen maken.”

Jasper ziet daarnaast nog meer positieve aspecten in zijn werk: “Onze sportparken liggen vaak op de mooiste plekken van Nederland. De afwisseling tussen het werk op kantoor en het bezoeken van de projecten geven een groot gevoel van vrijheid en afwisseling. Maar ook de combinatie tussen technische vraagstukken en commerciële keuzes is een mooie kant van dit werk. Het houdt iedere dag weer verrassend en uitdagend."

Waarin onderscheidt Antea Sport zich als werkgever?

Aaldert: “Bij Antea Sport krijg je veel werkruimte en vertrouwen. De lijnen zijn kort en er is heel veel kennis en ervaring waar je gebruik van kunt maken.” Die korte lijnen zijn ook Jasper positief opgevallen: “Voor een bedrijf met meer dan 1.500 medewerkers is het erg bijzonder dat de lijnen zo kort zijn. Wat me ook opvalt, is de sterke focus op innovatie en duurzaamheid. Daarin is Antea Sport echt uniek. We lopen voorop en proberen de markt actief te bewegen om duurzame innovaties toe te passen.”

Jasper, hoe heb je de begeleiding van Aaldert ervaren tijdens je inwerkperiode?

“Daar kan ik heel kort over zijn: Aaldert is zeer kundig en enthousiast. Hij heeft me echt op sleeptouw genomen in de wereld van de aanleg van sportvelden. Daarbij heeft hij me onder andere wegwijs gemaakt in het maken van commerciële keuzes, manieren om klanten te benaderen en het toepassen van technische kennis. Ik ervaar bij Aaldert dat hij me echt ruimte geeft om me te ontplooien en het werk op te pakken op een manier die bij me past.”

Aaldert, wat vind jij belangrijk om mee te geven aan (potentiële) nieuwe collega's?

“Passie, betrokkenheid en een goede drive zijn onmisbaar in je werk. Ook je sociale vaardigheden zijn heel belangrijk: om de vraag van je opdrachtgever goed te kunnen doorgronden, moet je goed kunnen doorvragen en vooral ook goed kunnen luisteren. Communicatie bepaalt dan ook een groot deel van je succes. Als je de vraag eenmaal goed begrijpt en daar een creatieve, praktische oplossing voor kunt bedenken, biedt het werk bij Antea Sport je veel plezier en voldoening.”

Welke doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden worden je bij Antea Sport geboden?

Aaldert: “Zelf ben ik als uitvoerder gestart en door de jaren heen doorgegroeid naar een leidinggevende commerciële rol. Het typeert de mogelijkheden die je hier hebt: je kunt hier eigenlijk alle kanten op, afhankelijk van wat bij je past. Ben je meer de technische specialist die het liefst op het werk de boel regelt of op kantoor alles voorbereidt? Of zit je, zoals ik, liever bij de klant aan tafel om nieuwe ideeën te bedenken? Het mooie is dat je op alle plekken wel weer nieuwe relevante ervaring opdoet. De technische kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn werk als uitvoerder, gebruik ik nu als ‘bibliotheek’ op de achtergrond.”

Jasper beaamt de vele doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden die Aaldert al benoemde. “Ik mag mezelf de komende jaren gaan ontwikkelen om steeds meer verantwoordelijkheden op me te nemen. Wat ik mooi vind, is dat er binnen Antea Sport echte betrokkenheid is. Er wordt echt met je meegedacht over hoe je je wensen kunt vormgeven in een rol die past bij jou en bij de organisatie.”

Welk type nieuwe collega's zou jij graag naast je zien in je team?

“Mensen die er zin in hebben”, klinkt het unaniem! Zowel Aaldert als Jasper benadrukt dat er altijd wel een plek voor je is, zolang je maar gedreven bent om je in te zetten en bereid bent om te leren. “Met de grote hoeveelheid interne cursussen en de wil binnen het team om nieuwe mensen op te leiden, is er altijd wel ruimte voor een carrière bij Antea Sport”, sluit Jasper af.

Ook werken bij Antea Sport? Bekijk onze vacatures!

Heeft u vragen? Aaldert Hooijer Regiomanager Oost
06-51200342