FieldLoop

"FieldLoop visualiseert 
de levenscyclus
die een kunstgras
sportveld doorloopt"

Antea Innovaties FieldLoop Icoon V 0

FieldLoop

Met het FieldLoop-concept helpt Antea Sport sportverenigingen om hun accommodatie actief te verduurzamen. Dit vindingrijke recyclingconcept is in meerdere opzichten een veelbelovende en baanbrekende ontwikkeling.

Wat houdt FieldLoop in?

FieldLoop visualiseert de volledige levenscyclus van een kunstgras sportveld. In dit recyclingconcept worden versleten kunstgras sportvelden aan het eind van hun leven volledig circulair gerecycled tot hoogwaardige componenten waaruit nieuwe, bruikbare producten voor sportaccommodaties en andere toepassingen worden gemaakt. Zo keren grondstoffen die anders verloren zouden gaan opnieuw in de keten terug.

Nieuwe fabriek in Amsterdam

Deze recyclingactiviteiten vinden plaats in de splinternieuwe recyclingfabriek van GBN-AGR aan de Santoriniweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. In deze fabriek uit 2020 worden de grasmatten eerst leeggeklopt, zodat zand en andere infill uit het kunstgras worden gescheiden. Vervolgens worden al deze materialen gerecycled tot herbruikbare componenten.

DUBBELE KANS VOOR SPORTVERENIGINGEN

Voor sportverenigingen die graag hun steentje bijdragen als het om duurzaamheid gaat, biedt FieldLoop een dubbele kans. Deze clubs kunnen hun oude kunstgrasmat enerzijds laten recyclen, terwijl ze anderzijds ook nieuwe attributen kunnen aanschaffen die van gerecyclede componenten zijn vervaardigd. Zo werken Antea Sport en honderden sportverenigingen in heel Nederland samen aan een duurzame toekomst voor de sportwereld.

Voordelen innovaties Fieldloop
Antea Innovaties FieldLoop Antea Tekengebied V 0
Antea Innovaties FieldLoop Antea V Tekengebied  kopie

Meer weten over de FieldLoop van Antea Sport?