Atletiekbanen

Plezier
en prestaties

staan bij ons
voorop

Atletiekbanen

In atletiek worden wedstrijden beslist op centimeters en fracties van seconden. Een atletiekbaan kan het verschil maken tussen een goed resultaat en een persoonlijk record. Voor atletiekverenigingen biedt Antea Sport een uitgebreide keuze uit diverse typen atletiekbaan, elk met zijn eigen materialen, kenmerken en loopeigenschappen. Hoe kiest u voor uw vereniging de juiste atletiekbaan?

Voor iedere vereniging de juiste atletiekbaan

Eén ding hebben alle atletiekbanen van Antea Sport gemeen: al onze atletiekaccommodaties maken topprestaties mogelijk, want plezier en prestaties staan bij ons voorop. Bovendien zijn alle kunststofsystemen van Antea Sport goedgekeurd door de AtletiekUnie / IAAF en NOC*NSF.

Toch is de ene atletiekbaan de andere niet. Daarom gaan we graag met u in gesprek om samen te bepalen welke atletiekbaan het best bij uw vereniging past. Daarbij houden we, naast uw wensen en eisen, ook rekening met criteria als loopcomfort, onderhoud, kwaliteit, levensduur en (exploitatie)kosten. Bovendien maken we gebruik van onze expertise om u te helpen de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten.

Gecontroleerd en gekeurd door bij NOC*NSF en Atletiekunie aangesloten instanties

De atletieksport stelt hoge eisen aan de kwaliteit van een atletiekbaan. Daarom ontwikkelt Antea Sport atletiekbanen vanuit een visie waarin plezier en prestaties hand in hand gaan met kwaliteit en veiligheid. Al onze atletiekbanen voldoen aan de actuele veiligheidseisen en ook als het gaat om de kwaliteit kunt u vertrouwen op de expertise van Antea Sport. Zo geven we niet alleen de toplaag, maar ook de onderlaag de aandacht die uw nieuwe atletiekbaan verdient.

Over kwaliteit gesproken: elke nieuwe atletiekbaan die door Antea Sport wordt aangelegd, wordt zorgvuldig gecontroleerd en gekeurd door een instantie die daartoe door NOC*NSF en AtletiekUnie is geaccrediteerd. Zo bent u ervan verzekerd dat de nieuwe atletiekbaan van uw vereniging voldoet aan de strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Uw nieuwe atletiekbaan helemaal op maat

Antea Sport biedt uitgebreide mogelijkheden om uw nieuwe atletiekbaan helemaal op maat te configureren. Zo bieden wij u bijvoorbeeld een keuze uit vier verschillende kunststofsystemen voor uw atletiekaccommodatie:

  • Antea Sport coating: een waterdoorlatend coating-systeem (rubbergranulaat met gespoten toplaag).
  • Antea Sport sandwich: een waterondoorlatend EPDM sandwich-systeem.
  • Antea Sport composiet volkunststof: een waterondoorlatend volkunststof-composiet
  • Antea Sport volkunststof: een waterondoorlatend volkunststof systeem voor top-atletiek

Al deze kunststof toplagen zijn volledig getest op sportdemping, veerkracht, wrijving, loopcomfort en spike-bestendigheid.

Antea Sport coating atletiekbanen

Antea Sport coating bestaat uit een waterdoorlatende, polyurethaan gebonden basislaag van rubbergranulaat. Op deze basislaag wordt een gestructureerde oppervlaktelaag (coating) gespoten. Deze coating wordt in twee bespuitingen aangebracht en bestaat uit polyurethaan met fijn EPDM-granulaat. Antea Sport coating wordt aangebracht in een dikte van ca. 13 mm.

Antea Sport sandwich atletiekbanen

Een waterdoorlatende Antea Sport sandwich-toplaag heeft een optimaal sporttechnisch gebruik. Antea Sport sandwich bestaat uit een waterdoorlatende, polyurethaan gebonden basislaag van rubbergranulaat met een dikte van ca. 10 mm. Op deze basislaag wordt een waterondoorlatende oppervlaktelaag aangebracht van volkunststof op polyurethaanbasis (ca. 3 mm dik). De oppervlaktelaag wordt (nog in vloeibare toestand) afgestrooid met EPDM-granulaat. De Antea Sport sandwich-constructie heeft daarmee een totale toplaagdikte van 13 mm.

Antea Sport composiet volkunststof atletiekbanen

Een Antea Sport composiet volkunststof toplaag kan geïnstalleerd worden op een waterdoorlatende asfaltondergrond. Daarmee is dit dé opstap van een gespoten of een sandwichbaan naar een (composiet) volkunststofbaan. In sporteigenschappen sluit de Antea Sport composiet volkunststof optimaal aan bij sporttechnische eigenschappen van een volkunststofbaan. De baan heeft een lange levensduur is erg duurzaam. Dankzij de speciale receptuur behoort Antea Sport composiet volkunststof tot de hoogste kwaliteit atletiekbanen. Deze atletiekbaan is erg snel en daardoor bijzonder geschikt voor de internationale atletiekcompetitie.

Antea Sport composiet volkunststof is geheel naadloos en bestaat uit een waterdoorlatende, polyurethaan gebonden basislaag van rubbergranulaat. Op deze basislaag wordt een waterondoorlatende polyurethaan (twee lagen van elk ca. 5 mm) aangebracht. De oppervlaktelaag wordt (nog in vloeibare toestand) afgestrooid met EPDM-granulaat.

Antea Sport volkunststof atletiekbanen

Een Antea Sport volkunststof toplaag heeft een bijzonder optimaal sporttechnisch gebruik en is door de lange levensduur erg duurzaam. De speciale receptuur van Antea Sport volkunststof zorgt voor de hoogste kwaliteit atletiekbanen. Evenals Antea Sport composiet volkunststof blinkt Antea Sport volkunststof onder andere uit in snelheid, waardoor deze atletiekbaan zich buitengewoon goed leent voor internationale atletiekwedstrijden.

Antea Sport volkunststof bestaat uit een waterondoorlatende basislaag van polyurethaan (twee lagen van elk ca. 5 mm). Op deze basislaag wordt een ca. 5 mm dikke oppervlaktelaag aangebracht. De oppervlaktelaag wordt (nog in vloeibare toestand) afgestrooid met EPDM- granulaat.

Van aanleg tot onderhoud en renovatie: betrokken van start tot finish

Naast het aanleggen van uw nieuwe atletiekbaan zijn ook het onderhoud aan en de renovatie van uw huidige atletiekbaan bij Antea Sport in vertrouwde handen. Onze specialisten weten als geen ander hoe ze uw atletiekbaan in topconditie kunnen houden. Doordat wij u van start tot finish ontzorgen, bent u bij Antea Sport verzekerd van een atletiekbaan waar uw atletiekvereniging nog jarenlang plezier van heeft.

Recent nieuws
Meer lezen

GAC Hilversum met nieuwe atletiekbaan klaar voor nationale wedstrijden

De meest geavanceerde atletiekbaan ter wereld ligt sinds kort in Hilversum. Antea...

Gepubliceerd in
Atletiekbanen, Renovatie
Meer lezen

Antea Sport verhelpt verzakking atletiekbaan AV Cialfo Epe

Antea Sport heeft de atletiekbaan van AV Cialfo uit Epe helemaal vernieuwd....

Gepubliceerd in
Atletiekbanen, Renovatie
Meer lezen

Oude toplaag herleeft in nieuwe atletiekbaan Atledo Dongen

Atletiekvereniging Atledo uit Dongen beschikt sinds kort over een vernieuwde atletiekbaan. De...

Gepubliceerd in
Renovatie, Atletiekbanen