Voetbalvelden

Sportvelden
voor vandaag
én morgen

Voetbalvelden

Voetbalverenigingen bouwen al sinds onze oprichting in 1951 op Antea Sport voor het aanleggen van hun nieuwe voetbalveld. Na vier decennia van grasvelden kwamen daar eind jaren ’80 ook kunstgras voetbalvelden bij. Daarmee is Antea Sport één van de eerste specialisten die kunstgras voetbalvelden aanleggen. Tot op de dag van vandaag is Antea Sport toonaangevend in de aanleg van nieuwe voetbalvelden, zowel als het om gras als kunstgras gaat. Ook in de aanleg van kunstgrasvelden zonder polymerische performance-infill loopt Antea Sport voorop.

Uw voetbalveld in vertrouwde handen

Dat uw voetbalveld bij Antea Sport in goede handen is, ligt niet alleen aan onze rijke historie. Wat Antea Sport zo’n unieke partner voor uw voetbalveld maakt, heeft veeleer te maken met:

  • Gebundelde kennis van de totale keten: Antea Sport werkt intensief samen met gerenommeerde partners als Edel Grass (productie van kunstgras), J&E Sports (installatie en onderhoud), TenCate Grass (vezels en backing) en GBN-AGR (recycling).
  • Gecombineerde zekerheid: voetbalvelden van Antea Sport voldoen aan de strengste kwaliteitseisen die worden gesteld aan onze partner Edel Grass – officieel FIFA Preferred Producer.
  • In-house R&D-centrum: in eigen huis is alle apparatuur aanwezig om voetbalvelden op maat te ontwikkelen en te testen.
  • Kennis en ervaring: bij Antea Sport staan we voortdurend in contact met voetbalverenigingen en voetballers om kennis en ervaringen te delen en daarmee onze velden verder te ontwikkelen.

Voetbalvelden van Antea Sport

De voetbalvelden van Antea Sport blinken onder meer uit vanwege hun hoogstaande kwaliteit. Die kwaliteit is het gevolg van de zorg en aandacht die onze specialisten besteden aan de aanleg van uw nieuwe voetbalveld. Zo wordt de juiste aanlegmethode van een grasveld voor elk project apart bepaald, gebaseerd op uitgebreid bodemkundig onderzoek ter plaatse. Bij het ontwerpen van onze grasvelden is de normering van NOC*NSF en KNVB een belangrijke richtlijn. Bij Antea Sport onderscheiden we twee soorten grasvelden:

  • Wedstrijdvelden, ontworpen voor een gebruik van ca. 250 uur per jaar.
  • Trainingsvelden, ontworpen voor een gebruik van ca. 600 uur per jaar.
Recente projecten
Meer lezen

Sportvelden op sportpark Spieringhorn ondergaan grote metamorfose

Op sportpark Spieringhorn in Amsterdam heeft Antea Sport meerdere sportvelden vernieuwd. Drie...

Gepubliceerd in Nieuwbouw , Renovatie , Voetbalvelden , Hockeyvelden , Tennisbanen
Meer lezen

Antea Sport vernieuwt sportvelden Lansingerland

In de gemeente Lansingerland heeft Antea Sport de sportparken Merenveld en Het...

Gepubliceerd in Nieuwbouw , Renovatie , Voetbalvelden , Hockeyvelden , Handbalvelden
Meer lezen

RKAV en EVC voetballen op nieuwe voetbalvelden Antea Sport

Op twee sportparken in Volendam en Edam liggen drie voetbalvelden er weer...

Gepubliceerd in Nieuwbouw , Renovatie , Voetbalvelden
Meer informatieMinder informatie

Vezelversterkte grasvelden van Antea Sport

Speciaal voor voetbalverenigingen die hun wedstrijdveld ook als trainingsveld gebruiken, biedt Antea Sport een speciaal type grasveld aan: het vezelversterkte grasveld. Dit voetbalveld heeft een hogere bespelingscapaciteit, doordat de toplaag is versterkt met kunstgrasvezels. Deze vezels zorgen samen met de wortels van het gras voor nog meer stabiliteit. Op vezelversterkte velden kan daardoor tot 800 uur per jaar worden gevoetbald.

Kunstgras voetbalvelden van Antea Sport

Steeds meer voetbalverenigingen ontdekken de functionaliteit en de praktische voordelen van een kunstgras voetbalveld. Eén van de belangrijkste voordelen van een kunstgrasveld is de beduidend hogere bespelingscapaciteit: op een kunstgras voetbalveld kan jaarlijks zo’n 1.500 uur worden gespeeld. Met ons mineral-filled kunstgrasveld zijn we zelfs al goed voorbereid op een toekomst zonder performance-infill!

Overstappen op een kunstgras voetbalveld

De overstap naar een kunstgras voetbalveld brengt voor veel voetbalverenigingen allerlei vragen met zich mee. Vraagt u zich af of kunstgras wel of niet geschikt is voor uw vereniging? Neem voor eerlijk en deskundig advies gerust contact op met één van onze specialisten. Zij kennen alle voordelen en nadelen van kunstgras voetbalvelden en denken graag met u mee in de keuze voor het voetbalveld dat het best bij uw vereniging past.

KNVB en FIFA normering

Antea Sport en Edel Grass hebben alle kunstgras voetbalvelden laten testen en certificeren volgens de KNVB en FIFA standaarden. Deze richtlijnen zijn in het leven geroepen om de kwaliteit van kunstgrasvelden naar een hoger plan te tillen. Antea Sport is nadrukkelijk betrokken bij de vorming van deze standaarden. Zo bent u ervan verzekerd dat uw nieuwe voetbalveld blijft voldoen aan de normen van de KNVB.

Aanleg, vervanging, onderhoud of renovatie: Antea Sport zorgt voor uw voetbalveld

Wilt u een bestaand voetbalveld vervangen of een nieuw voetbalveld aanleggen? Heeft uw veld onderhoud nodig, of wilt u uw voetbalvelden laten renoveren? Antea Sport zorgt voor uw velden! Dankzij onze expertise en onze intensieve samenwerking met partners als Edel Grass, J&E Sports, GBN-AGR en Ten Cate Grass kunt u bouwen op het vakmanschap van Antea Sport. Onze ervaren specialisten weten als geen ander hoe ze uw voetbalveld in topconditie houden.