SolarCarpet

Antea Innovaties SolarCarpet Icoonsvg 0

SolarCarpet

Zonne-energie opwekken met een sportveld? Antea Sport en Solar Carpet maken het mogelijk, met uitrolbare zonnepanelen. Deze flexibele panelen maken optimaal gebruik van de oppervlakte van sportvelden wanneer deze niet worden bespeeld. Door op die momenten zonnepanelen uit te rollen, kunnen sportverenigingen duurzame energie opwekken voor zichzelf én de buurt.

Innovation Challenge Energieneutrale Sportaccommodatie

Deze slimme innovatie behoorde in 2018 tot de vijf winnaars van de Innovation Challenge Energieneutrale Sportvelden. Met deze innovatiecall bereiden het ministerie van VWS en Sportinnovator de weg voor innovaties die bijdragen aan duurzame sportaccommodaties.

Duurzame energie voor club én buurt

De uitrolbare zonnepanelen bieden sportverenigingen een uitgelezen mogelijkheid om duurzame energie op te wekken. Waar het dakoppervlak vaak beperkt is, hebben sportvelden en parkeerplaatsen juist zeer grote oppervlakten. Door hier zonnepanelen over uit te rollen, wordt voldoende duurzame stroom opgewekt voor de vereniging en naburige woningen.

Autonoom oprolmechanisme

Ook over het praktisch gebruiksgemak is goed nagedacht. Zo hebben beheerders dankzij een autonoom oprolmechanisme nauwelijks omkijken naar het uit- en oprollen van de zonnepanelen. Met een druk op de knop rollen de panelen terug in een speciale casing, die tevens de boarding van het veld vormt.

Voordelen innovaties Solarcarpet
Antea Advertorial December Afbeeldingen

Helpt u mee met de verdere uitrol van deze zonnepanelen?

Voor de verdere doorontwikkeling van uitrolbare zonnepanelen zoeken Antea Sport en Solar Carpet partners die hen willen helpen. Heeft u als gemeente
of sportvereniging een minikunstgrasveld van ca. 100 tot 300 m2 op uw sportcomplex en wilt u dit beschikbaar stellen om daarop, samen met beide ontwikkelaars, duurzame energie op te wekken?