Zandveld 2.0


"Zandveld 2.0
het zandveld van
de toekomst"

Antea Innovaties FieldLoop Icoon V 0

Zandveld 2.0

Voor hockeyers gaat er niets boven de snelheid, stabiliteit en spelbeleving van een waterveld. Zo’n waterveld is echter niet voor iedere hockeyclub weggelegd. Daarom heeft Antea Sport in nauw overleg met de KNHB het zandveld 2.0 (door)ontwikkeld: een doordacht en innovatief kunstgrasveld waarin de functionele en financiële voordelen van een zandveld samenkomen met de speltechnische pluspunten van een waterveld.

HET ZANDVELD VAN DE TOEKOMST

Enkele slimme aanpassingen aan het traditionele zandveld zorgen voor lovende reacties op het zandveld 2.0. Veel gebruikers zien het zandveld 2.0 als ‘de nieuwe norm’ en ‘het zandveld van de toekomst’. Het veld rekent immers af met het negatieve ‘zandgevoel’ dat aan het traditionele zandveld kleeft. Het geheim zit ‘m in de speciale korrelsamenstelling: ten opzichte van een traditioneel zandveld ligt het zand in het zandveld 2.0 dieper onder het kunstgras verborgen.

DE VOORDELEN VAN HET ZANDVELD 2.0

De intensievere vezelbezetting en vrijere vezelhoogte boven de grasmat brengen interessante voordelen met zich mee. Daarvan zijn de verbeterde balrol, de daaruit voortvloeiende hogere speelsnelheid en de verminderde hoeveelheid opspringend zand (‘splash’) drie van de meest aansprekende. Qua snelheid, stabiliteit en spelbeleving scoort het zandveld 2.0 dus significant beter dan een traditioneel zandveld.

Mooier en onderhoudsvriendelijker

Maar naast aanzienlijk betere speltechnische eigenschappen heeft het zandveld 2.0 ook enkele esthetische en praktische voordelen. Zo heeft het veld een fraaie groene uitstraling en gaat de hoge speelsnelheid niet ten koste van de onderhoudsvriendelijkheid. In tegenstelling tot een waterveld heeft het zandveld 2.0 namelijk geen beregening nodig, waardoor complicaties als algvorming uitgesloten zijn.

UITSTEKEND ALTERNATIEF

Het zandveld 2.0 benadert de speltechnische eigenschappen van een (semi-)waterveld, maar combineert dat met de functionele voordelen van het traditionele zandveld. Ook niet onbelangrijk is dat het zandveld 2.0 kostentechnisch aanzienlijk bereikbaarder is dan een (semi-)waterveld. Voor hockeyclubs die hun huidige zandveld willen vervangen, is het zandveld 2.0 dan ook een serieuze overweging waard.

Voordelen innovaties Zandveld

Meer weten over ons Zandveld 2.0?