Antea Sport helpt sportverenigingen verduurzamen met gerecyclede componenten voor hoogwaardige producten

Van infill tot rubbertegels, van drainagebuizen tot kantplanken: met producten gemaakt van hoogwaardig gerecyclede componenten helpt Antea Sport steeds meer sportverenigingen verduurzamen. Met het FieldLoop-concept zorgt de sportveldspecialist voor een doorbraak in de volledig circulaire recycling van kunstgrasvelden.

Splinternieuwe recyclingfabriek

FieldLoop visualiseert de volledige levenscyclus die een kunstgras sportveld doorloopt. Als een kunstgrasveld aan vervanging toe is, keren componenten als rubber, vezels en zand weer in de keten terug. In de onlangs geopende recyclingfabriek in Amsterdam wordt kunstgras verwerkt tot allerlei circulaire grondstoffen voor bijvoorbeeld kantplanken, meubilair of nieuwe infill. Met deze producten kunnen sportverenigingen heel concreet invulling geven aan hun voornemen om hun sportpark te verduurzamen. Antea Sport initieerde deze moderne recyclingfabriek samen met onder andere GBN-AGR.

Strenge kwaliteitseisen

Directeur Gosewin Bos is blij met de praktische handreikingen die Antea Sport verenigingen biedt. “Veel sportverenigingen willen wel verduurzamen, maar weten niet zo goed hoe. Met FieldLoop bieden we sportverenigingen een tastbare mogelijkheid om bewust te kiezen voor producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen.” Bos garandeert dat verenigingen niet bang hoeven te zijn als het om de kwaliteit gaat. “Bij Antea Sport stellen we hoge kwaliteitseisen aan onze producten. Dat is bij deze gerecyclede componenten niet anders. Als sportverenigingen kiezen voor duurzame oplossingen, mag de kwaliteit nooit in het geding zijn.”

Kies ook voor duurzame oplossingen van Antea Sport

Wilt u als sportvereniging ook verduurzamen? Neem dan vrijblijvend contact op met Antea Sport en vraag naar de mogelijkheden!

FieldLoop (circulaire recycling kunstgras sportvelden)
Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510