Antea Sport verwarmt huizen dankzij ingenieuze warmtewinning uit sportvelden

Antea Sport laat zich opnieuw van zijn meest innovatieve kant zien. De sportveldspecialist werkt aan een ingenieus systeem waarmee warmte wordt gewonnen uit sportvelden. Het onzichtbare systeem kan clubhuizen en omliggende woningen van warmte voorzien, terwijl de primaire functie van het sportveld niet verandert.

Baanbrekende en veelbelovende stap in de energietransitie

Samen met partner Aendless Energy gaat Antea Sport het beproefde concept van warmtewinning uit asfalt doorontwikkelen voor sportvelden. De nieuwe innovatie wordt gezien als een baanbrekende en veelbelovende stap in de energietransitie. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ieder sportveld tientallen huizen op een duurzame manier gaat voorzien van energie.

Innovatiecall Startup in Residence

Met de innovatie nemen Antea Sport en Aendless Energy deel aan de innovatiecall Startup in Residence. De provincie Overijssel heeft dit programma opgezet om energie-innovaties te ontwikkelen die zorgen voor een energieneutraal Overijssel in 2050. Energie uit sportvelden is hierin één van de vele duurzame invalshoeken.

Praktijkfase vanaf maart 2021

In opdracht van de provincie Overijssel gaan de partijen met een ontwikkelbudget van 25.000 euro aan het werk. De businesscase loopt tot en met februari 2021; vanaf maart 2021 start de praktijkfase.

Antea Sport   Startup in Residence Overijssel
Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510