Gepubliceerd in Nieuws , Atletiekbanen

Atletiekbaan GAC Hilversum krijgt tweede leven

De atletiekbaan van de Gooise Atletiek Club (GAC) uit Hilversum krijgt een tweede leven. Antea Sport verzorgt een complete renovatie van de atletiekbaan. Daarbij wordt een aantal delen van de oude kunststof toplaag overgeplaatst naar de Run2Day-winkel in Hilversum.

Uitbreiding rondbaan en polsstokhoogspringen

Medio juni heeft Antea Sport een begin gemaakt met de werkzaamheden. De huidige accommodatie maakt plaats voor een volledig nieuwe atletiekbaan. Die nieuwe baan bevat onder meer twee extra lanen in de rondbaan. De nieuwe rondbaan telt straks acht (in plaats van zes) banen. Ook het polsstokhoogspringen wordt met één aanloop uitgebreid naar twee aanlopen.

Moderne en duurzame atletiekbaan

De atletiekbaan in Hilversum is straks heel bijdetijds. Zo krijgt de atletiekbaan een SmarTracks-systeem voor het monitoren van de prestaties. In het kader van duurzaamheid heeft Antea Sport een aantal delen van de oude kunststof toplaag zorgvuldig verwijderd. Deze liggen nu in de Run2Day-winkel in Hilversum. Ook wordt het oppervlaktewater afgekoppeld van de hemelwaterafvoer, gefilterd en met behulp van een infiltratiebuffer in de ondergrond geïnfiltreerd.

Komend najaar gereed

Deze zomer bouwt Antea Sport de nieuwe atletiekbaan van GAC verder op. Naar verwachting wordt de nieuwe accommodatie dit najaar opgeleverd.

Heeft u vragen? Lútzen Jongema Projectleider West
06-53646981