'De werksfeer bij Antea Sport is uniek!'

Hans Simonse (26) studeerde af bij Antea Sport en bleef bij ons werken. Wat hij zo leuk vindt aan het werken bij Antea Sport, leest u in dit uitgebreide interview.

Wie ben je?

Mijn naam is Hans Simonse, ik ben 26 jaar en woon samen met mijn vrouw in Emmeloord. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten aan het werk. ’s Avonds en in de weekenden ben ik veel te vinden op de boerderij van m’n ouders en op het akkerbouwbedrijf van de buren. Omdat ik het leuk vind om met de buitenomgeving bezig te zijn, zal het je niet verbazen dat ik HBO Tuin- en Landschapsinrichting heb gestudeerd in Velp, op de hogeschool Van Hall Larenstein.

Wat is je rol binnen Antea Sport?

Bij Antea Sport ben ik uitvoerder. In het hoogseizoen ben ik vooral actief op sportprojecten en in de wintermaanden hoofdzakelijk op de civiele projecten. De afwisseling daartussen is één van de dingen die ik erg leuk vind aan dit werk. Vanuit mijn standplaats Almere heb ik het eerste jaar veel in de regio Amsterdam gewerkt, maar daarna ben ik steeds meer richting Overijssel getrokken. Op dit moment bestaat mijn werkgebied uit heel Midden-Nederland.

Hoe ben je bij Antea Sport terechtgekomen?

Eén van mijn klasgenoten liep stage en ging daarna afstuderen bij Antea Sport. Hij zocht nog een mede-afstudeerder om samen aan de afstudeeropdracht te werken. Zo ben ik bij Antea Sport beland.

Hoe verliep de overgang van afstuderen naar werken?

Die verliep heel natuurlijk. Tijdens onze afstudeeropdracht vroeg mijn teammanager Mark Hendrickx al of ik na mijn afstudeeropdracht wilde blijven. Vanwege mijn minor-opdracht kon dat niet meteen. Ik heb eerst nog een half jaar lesgegeven op het MBO, maar daarna ben ik gelijk weer teruggegaan naar Antea Sport.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Die begint om 5.15 uur, als de wekker gaat. Ruim een uur later starten we de dag samen met een bak koffie en om 7.00 uur gaan we dan echt aan de slag. Eerst geef ik de jongens instructies en daarna vervolg ik de dag door de volgende dagen voor te bereiden en naar andere projecten te rijden.

Wat is er zo leuk aan het werken bij Antea Sport?

Dat zijn samengevat eigenlijk twee dingen: de werksfeer en de afwisseling. Antea Sport is een platte organisatie met korte lijnen en een persoonlijke, gemoedelijke sfeer. Het is lastig om dat in woorden uit te drukken, maar het is een sfeer die je niet snel bij andere bedrijven vindt. Ik heb tijdens mijn stages ook bij andere bedrijven gewerkt, maar voel me nergens zo thuis als bij Antea Sport. Ook het werk zelf spreekt mij erg aan. Mijn dagen zijn afwisselend en ik heb veel eigen verantwoordelijkheid, maar krijg ook veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatieven.

Waarin onderscheidt Antea Sport zich als werkgever?

Antea Sport is een hechte en betrokken organisatie. De werksfeer is persoonlijk en informeel en daarin merk je dat het positieve, gemoedelijke imago uit de Oranjewoud-periode nog altijd aanwezig is. Wat ik ook erg waardeer, is dat je veel ruimte krijgt om nieuwe ideeën in te brengen.

Welke oproep zou jij aan jonge mensen / studenten willen doen?

Dat ze gelijk moeten komen, omdat het heel leuk en leerzaam is om voor Antea Sport te werken en stage te lopen! Je krijgt hier veel vrijheid, er is alle ruimte voor eigen initiatief en nieuwe ideeën en je kunt binnen Antea Sport heel veel verschillende kanten op.

Welke doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden worden je bij Antea Sport geboden?

Antea Group, waar Antea Sport onderdeel van is, biedt veel interne cursussen aan en geeft daarnaast ook ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het mooie is ook dat je bij Antea Sport je eigen doorgroeimogelijkheden kunt kneden en vormgeven. Dat is hier heel anders dan bij veel andere bedrijven, waar internships vaak vooraf in beton gegoten zijn.

Waar zie je jezelf over 5 à 10 jaar staan?

De komende jaren wil ik eerst gewoon lekker ervaring opdoen als uitvoerder en zo rustig groeien in mijn rol. Wie weet maak ik ooit nog eens de overstap naar een rol als projectleider, maar daarvoor wil ik graag eerst meer kennis en ervaring hebben opgedaan.

Welk type nieuwe collega's zou jij graag naast je zien in je team?

Een slimme collega die enerzijds met beide benen op de grond staat, maar tegelijk ook buiten de lijnen durft te kijken en buiten de bekende kaders durft te denken. Het zou het mooist zijn als we een team kunnen vormen waarin denkers en doeners zitten en waarin jonge aanwas en mensen met veel kennis en ervaring samenkomen. Uiteindelijk kom je samen tot de mooiste resultaten.

Ook werken bij Antea Sport? Bekijk onze vacatures!

Hans Simonse
Heeft u vragen? Gosewin Bos Directeur Antea Sport
06-51605828