Next level kunstgrasrecycling met innovatieve polypropyleen coating van Antea Sport

Rondom de recycling van kunstgras is veel te doen. Steeds meer producenten vervangen de latex backing, waarmee kunstgrasvezels worden vastgezet, door een polyurethaan (PU) backing. Antea Sport gaat nog een stap verder. De sportveldspecialist introduceert een innovatieve polypropyleen (PP) coating, waarmee het recyclen van kunstgras significant eenvoudiger wordt. Daarmee laat Antea Sport nog maar eens zien dat het vooroploopt in de ontwikkeling van duurzame sportvelden.

Coating bepalend voor recyclen van kunstgras

De nieuwe polypropyleen coating van Antea Sport is een baanbrekende innovatie in de recycling van kunstgras. Bij het recyclen van kunstgras is de backing namelijk grotendeels bepalend voor het resultaat. De backing is één van de drie componenten waaruit het innovatieve kunstgras bestaat:

  • Polyethyleen kunstgrasvezels
  • Polypropyleen tuftdoek waarin de vezels worden getuft
  • De nieuwe polypropyleen coating (backing) waarmee de vezels worden vastgezet

In traditioneel kunstgras wordt de backing vaak nog gemaakt van synthetische styreen-butadiene (SB) latex. Dit materiaal beschikt weliswaar over goede eigenschappen om kunstgrasvezels goed in het tuftdoek te verankeren, maar het maakt het kunstgras uiteindelijk lastiger te recyclen.”

Kunstgras nóg beter en eenvoudiger te recyclen

Antea Sport en partner Edel Grass innoveren hun sportvelden voortdurend om deze nóg duurzamer en beter recyclebaar te maken. De laatste innovatie is dus deze coating die volledig uit dezelfde componenten bestaat als de kunstgrasvezels en het tuftdoek. Dit vooruitstrevende alternatief voor de traditionele latex coating is baanbrekend voor de recycling van kunstgras. Met deze coating zijn kunstgrasvelden nóg beter en eenvoudiger te recyclen.

Uitgebreid getest door gerenommeerde testlaboratoria

Hoewel duurzaamheid bij Antea Sport hoog op de agenda staat, doen de innovaties van het Antea Sport geen concessies aan kwaliteit en speleigenschappen. De state-of-the-art coating van Antea Sport is dan ook uitgebreid getest door gerenommeerde testlaboratoria. De resultaten van deze tests bewijzen dat het kunstgras met deze innovatieve coating ruimschoots voldoet aan alle eisen die wereldwijde sportbonden daaraan stellen. Ook uit levenscyclusanalyses (LCA) blijkt dat deze innovatie van Antea Sport een grote stap voorwaarts is in het verduurzamen van sportvelden.

Meer weten over deze innovatieve coating?

Bel of mail ons als u geïnteresseerd bent in of graag meer wilt weten over deze innovatieve coating. Onze specialisten staan graag voor u klaar.

Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510