'Zakelijk en professioneel, maar tegelijk ook een hele betrokken werkgever'

Maak kennis met Hugo Heitmeijer, projectleider bij Antea Sport!

Wie ben je?

Ik ben Hugo Heitmeijer, vader van drie kinderen en na lange tijd in Leiden te hebben gewoond, zijn we nu met ons gezin in Sassenheim neergestreken. Na mijn studie Bestuurskunde in Leiden heb ik organisaties ondersteund in hun contacten met de overheid en heb ik langere tijd gewerkt bij een bedrijf dat politieke besluitvorming inzichtelijk maakt. Mijn grote hobby is wielrennen. Ik rijd graag met vrienden rondjes in de regio en op vakantie in de bergen. Daarnaast geniet ik van de wedstrijden op het clubparcours bij RTV De Bollenstreek en het digitale wielerplatform Zwift. Sport en spel zijn voor mij hobby en werk.

Wat is je rol binnen Antea Sport?

Officieel ben ik projectleider. Dat betekent dat ik projecten begeleid en zorg dat ze van A tot Z goed verlopen. Daarin ben ik ook het aanspreekpunt voor gemeenten en sportverenigingen in Noord-Holland. Daarnaast ben ik ook nauw betrokken bij aanbestedingen en innovaties. Vooral dat laatste spreekt me erg aan. Ik vind het mooi om samen met ons ingenieursbureau na te denken over mogelijkheden waarop we sportvelden meervoudig kunnen gebruiken en daar draagvlak voor te creëren bij gemeenten. Sportvelden kunnen namelijk een grote rol spelen in milieugerelateerde thema’s als waterberging, hittestress en biodiversiteit. Dit zijn de leukste projecten om bij betrokken te zijn.

Hoe ben je bij Antea Sport terechtgekomen?

Begin 2019 begon het te kriebelen om iets met sport te gaan doen en tegelijk ook iets te betekenen voor de volgende generatie. Toen ben ik op zoek gegaan naar vacatures en zo bij Antea Sport terechtgekomen. Het is fijn om hier buiten bezig te zijn en te bouwen aan sportvelden waar kinderen en andere sportievelingen echt baat bij hebben.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Mijn werkdagen zijn heel divers. Met name in de zomermaanden leg ik vaak werkbezoeken af, om te kijken of alle werkzaamheden conform plan verlopen. Verder heb ik veel contacten met directievoerders en uitvoerders op de projecten, maar ook met het bedrijfsbureau, waar offertes worden opgesteld en berekeningen worden gemaakt. En daarnaast zit ik regelmatig bij klanten om hun plannen en ambities te bespreken, zodat we hen daarin zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Wat is er zo leuk aan het werken bij Antea Sport?

Het leuke aan mijn werk is allereerst dat ik veel vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid krijg om het werk op mijn eigen manier in te vullen. Ik mag bijvoorbeeld zelf mijn onderaannemers kiezen en meedenken hoe we ons team kunnen optimaliseren. Wat me ook erg aanspreekt, is dat mijn commerciële vaardigheden en mijn organisatorische en leidinggevende kwaliteiten in mijn werk heel mooi samenkomen.

Waarin onderscheidt Antea Sport zich als werkgever?

Wat Antea Sport echt uniek maakt, is het ingenieursbureau dat erachter zit. Dat zorgt voor een bijzondere innovatie- en denkkracht. We kunnen onze klant heel breed bedienen. Ook vind ik het mooi dat Antea Sport weliswaar een zakelijke en professionele organisatie is, maar tegelijk ook een hele betrokken werkgever. De loyaliteit onder onze collega’s zegt wat dat betreft al genoeg; er is hier nauwelijks verloop.

Welke doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden worden je bij Antea Sport geboden?

Als je zelf ambitieus bent, zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos. Wanneer je zelf wilt en de vaardigheden bezit, kun je jezelf ontwikkelen van grondwerker tot projectmanager, om maar een voorbeeld te noemen. Het leuke van deze organisatie is ook dat je je kunt verbreden. Raak je bijvoorbeeld een keer uitgekeken op het werken met sportvelden, dan kun je ook nog de civiele kant op, of richting het ingenieursbureau voor advieswerk.

Waar zie je jezelf over 5 à 10 jaar staan?

Dat vind ik altijd zo’n lastige vraag. Op dit moment ben ik nog projectleider, maar het zou goed kunnen dat ik dan meer verantwoordelijkheden heb in de regio.

Welk type nieuwe collega's zou jij graag naast je zien in je team?

Een concrete profielschets heb ik zo niet direct voor ogen. We hebben hier mensen met allerlei kwaliteiten en talenten nodig. Wat denk ik wel belangrijk is, is dat je ondernemend en resultaatgericht bent en dat je het leuk vindt om mooie civieltechnische projecten te realiseren. Als die basis er is, kun je binnen onze organisatie heel veel kanten op.

Ook werken bij Antea Sport? Bekijk onze vacatures!

Heeft u vragen? Hugo Heitmeijer Projectleider West
06-20135003