Aanleg nieuw multifunctioneel sportveld brengt Lierderholthuis in beweging

Aanleg nieuw multifunctioneel sportveld brengt Lierderholthuis in beweging

De tennisbanen achter het dorpshuis in Lierderholthuis zijn in een nieuw jasje gestoken. Antea Sport bouwde de gravelbanen om naar een multifunctioneel kunstgrasveld. Dat deed Antea Sport niet alleen, want ook de lokale bevolking stak de handen flink uit de mouwen. Het resultaat mag er zijn: in Lierderholthuis zijn ze apetrots op hun nieuwe multifunctionele sportveld.

Van tennisbaan naar multifunctioneel sportveld

De plannen voor de aanleg van het multifunctionele sportveld ontstonden enkele jaren geleden. De gravel tennisbanen hadden onderhoud nodig en bij de inwoners van Lierderholthuis leefde behoefte aan bredere sportfaciliteiten. Het balletje ging rollen: de hechte gemeenschap van Lierderholthuis stak de koppen bij elkaar en vormde al snel een projectgroep. Deze projectgroep inventariseerde de wensen van inwoners, verenigingen en de plaatselijke basisschool Sint Nicolaas. Al snel ontstonden de plannen voor de aanleg van een nieuw multifunctioneel sportveld.

Volop beweging op én naast het sportveld

Samen met tientallen vrijwilligers uit Lierderholthuis heeft Antea Sport de tennisbanen omgebouwd naar een multifunctioneel kunstgras sportveld. Sinds de ombouw kan het veld nu niet meer alleen voor tennis worden gebruikt, maar ook voor allerlei andere sporten. Er zijn belijningen aangebracht voor onder meer voetbal, volleybal en basketbal. Ook doelen en netjes ontbreken niet. En dan staat het multifunctionele sportveld nog niet eens op zichzelf. Naast het sportveld is ruimte voor fitness en zijn toestellen geplaatst om te klimmen, te klauteren en te balanceren. Zelfs aan een skatebaan is gedacht! Fraaie beplanting en fruitbomen geven het nieuwe sportveld een extra frisse aanblik.

Sportveld voor de hele gemeenschap

Aan de aanleg van het nieuwe multifunctionele sportveld in Lierderholthuis is door de hele lokale bevolking meegewerkt. Het sportveld is daardoor een veld van de hele gemeenschap, maar vooral ook vóór de hele gemeenschap. Naast de lokale sportvereniging SVL maken de basisschool en de jeugdsoos eveneens gebruik van het sportveld. Hoe multifunctioneel het nieuwe sportveld is, wordt door de projectgroep krachtig samengevat. Het nieuwe veld is een plek waar jong en oud kunnen sporten, spelen, bewegen en ontmoeten. De projectgroep blikt tevreden terug op de aanleg van het sportveld en spreekt trots van een ‘visitekaartje voor het dorp’.

Heeft u vragen? Jeroen Moes Projectleider Oost
06-51292619