Almeerse Hockey Club begint nieuw seizoen met twee nieuwe watervelden

Almeerse Hockey Club begint nieuw seizoen met twee nieuwe watervelden

De Almeerse Hockey Club luidt het nieuwe hockeyseizoen in met twee nieuwe Edel ID watervelden. Antea Sport kwam bij de aanbesteding als winnaar uit de bus, zowel vanwege de kwaliteit als vanwege de vlotte werkwijze. Bovendien maakte de sportveldspecialist een aantal doordachte keuzes waarmee de kosten beperkt bleven, zonder in te leveren op kwaliteit.

Vóór de competitiestart opgeleverd

De Almeerse Hockey Club behoort met ruim 1.000 leden tot de grootste hockeyclubs van Nederland. Op het complex van de hockeyclub, sportpark Klein Brandt, liggen zeven hockeyvelden: vier watervelden en drie zandvelden. Omdat de toplaag van twee van de vier watervelden was versleten, werd in juni een door Plann-ing begeleide aanbesteding gedaan. Omdat de competitiestart in september startte, wilde de Almeerse Hockey Club de hockeyvelden tijdig in gebruik kunnen nemen. Vanwege de sportieve ambities van de club speelde ook kwaliteit een belangrijke rol.

Twee nieuwe Edel ID watervelden

Nadat Antea Sport de aanbesteding won, zijn de beide versleten watervelden vervangen door twee Edel ID watervelden. Deze hockeyvelden beschikken over unieke vezels die niet alleen zorgen voor een uitstekende balrol en een hoge snelheid, maar ook voor een laag waterverbruik. De installatie van het kunstgras is door J&E Sports verzorgd.

Duurzame keuzes

In het kader van duurzaamheid koos Antea Sport er ook voor om de bestaande e-layers te upgraden in plaats van te vervangen. Dat bespaarde niet alleen tijd, maar ook kosten. Bovendien zijn de oude kunstgrasmatten afgevoerd naar GBN-AGR, waar ze volledig worden gerecycled.

Goed meedenken

Door goed mee te denken is Antea Sport er, ondanks het korte tijdspad, in geslaagd om de beide watervelden op tijd op te leveren. De hockeyclub uit Almere heeft de beide velden inmiddels in gebruik genomen en er wordt al volop op gespeeld.

Heeft u vragen? Aaldert Hooijer Regiomanager Oost
06-51200342