Antea Sport en SV Bon Boys starten pilot Shot on Target

Antea Sport en SV Bon Boys starten pilot Shot on Target

Met hoogwaardige sportvelden biedt Antea Sport een intense spelbeleving op topniveau. Bij SV Bon Boys in Haaksbergen geeft de sportveldspecialist daar zelfs een extra dimensie aan. Nadat onlangs het hoofdveld van de voetbalclub in een nieuw jasje werd gestoken, participeert Antea Sport nu ook in een pilot met Shot on Target.

Bovenop de actie

Shot on Target is als startup in 2019 ontstaan, met als doel om een slimme doelpaalcamera te ontwikkelen. Deze videocamera selecteert op basis van kunstmatige intelligentie (AI / Artificial Intelligence) zelf de hoogtepunten uit een voetbalwedstrijd. Vanaf de doelpaal zit de camera bovenop de actie. Zo registreert de camera doelpunten en doelpogingen vanuit een unieke positie. Zowel via de speciale app als op TV-schermen in de kantine kan iedereen (na)genieten van deze highlights. Bovendien kunnen de beelden met behulp van social media geliket en gedeeld worden.

Samen spelplezier delen

Omdat Antea Sport voortdurend innoveert, past de participatie in de pilot met Shot on Target naadloos in de doelstelling van de sportveldspecialist. “Bij de ontwikkeling en de aanleg van voetbalvelden zijn maximaal spelplezier en spannende wedstrijden belangrijke uitgangspunten. Daarbij is niet alleen het veld van belang, maar ook het delen van het resultaat. Dat valt naadloos samen met wat Shot on Target doet. Daarom zijn we enthousiast om in deze pilot mee te doen. Gezamenlijk stimuleren we om samen spelplezier te delen”, aldus Gosewin Bos, directeur van Antea Sport.

Familie laten meegenieten

Ook bij SV Bon Boys is Shot on Target warm ontvangen. “Shot on Target heeft ons als één van de eerste clubs in Nederland benaderd om mee te doen”, aldus Martin Wijlens namens de voetbalvereniging uit Haaksbergen. “Omdat we als vereniging altijd open staan voor nieuwe innovaties, wilden we hier graag aan meedoen. Voetbal hoort leuk te zijn en met Shot on Target voegen we nog meer plezier en interactie toe aan deze sport. Daarnaast is het mooi dat we ouders en grootouders die door ziekte of om andere redenen niet in staat zijn om een wedstrijd bij te wonen dankzij de app toch kunnen laten meegenieten van de acties van hun kind of kleinkind.”

Twee vaste en vier verplaatsbare doelen

De doelpaalcamera’s bij SV Bon Boys zijn geïnstalleerd op de beide doelen van het onlangs door Antea Sport vernieuwde hoofdveld en op vier verplaatsbare pupillendoelen. Een doelbewuste keuze, zo licht Wijlens toe. “Bij SV Bon Boys staan we voor breedtesport. Iedereen is binnen onze vereniging gelijk. Daarom hebben we er bewust voor gekozen om de camera’s niet alleen op het hoofdveld, maar ook op de pupillendoelen te plaatsen.”

Andere clubs enthousiast maken

Wijlens hoopt dat ook andere voetbalclubs enthousiast raken door Shot on Target. “We zijn trots op onze mooie vereniging en Shot on Target stelt ons in staat om dat gevoel nog beter met anderen te kunnen delen. Daarnaast zijn we erg blij met ons nieuwe hoofdveld en de nieuwe verlichting. Antea Sport en Sportverlichting.com hebben hier iets heel moois opgeleverd en omdat beide organisaties het camerasysteem sponsoren en met hun logo in beeld komen, kunnen we ook dat enthousiasme via Shot on Target delen met andere verenigingen.”

Heeft u vragen? Jeroen Moes Projectleider Oost
06-51292619