Antea Sport renoveert voetbalveld en hockeyveld voor Sportief Capelle

Antea Sport renoveert voetbalveld en hockeyveld voor Sportief Capelle

In opdracht van Sportief Capelle heeft Antea Sport in Capelle aan den IJssel twee bestaande sportvelden gerenoveerd en omgebouwd. Bij VV Capelle maakte het GrassMaster hybride voetbalveld plaats voor een kunstgrasveld; bij HC Capelle verving de sportveldspecialist een semi-waterveld door een waterveld.

Ombouw naar kunstgras bij VV Capelle

Omdat het bestaande GrassMaster hybride voetbalveld aan vervanging toe was, besloot Sportief Capelle tot de ombouw naar het kunstgras voetbalveld. Nadat de toplaag en de grond van de vezels zijn gescheiden, kon de grond worden hergebruikt voor het nieuwe voetbalveld. Ook de vezels krijgen een tweede leven: de vezels zijn eerst gereinigd en vervolgens bij GBN-AGR in Amsterdam gerecycled.

Duurzaam karakter

De bestaande zandfundering van het vorige veld dient opnieuw als fundering, maar is wel voorzien van een nieuwe drainage. Ook de infill heeft een duurzaam karakter: het nieuwe Fieldturf Quattro voetbalveld beschikt over Promax Hydroflex infill, geproduceerd van oude kunstgrasmatten.

Ombouw naar waterveld bij HC Capelle

Ook even verderop, bij HC Capelle, verzorgde Antea Sport de ombouw van een sportveld. Hier maakte een semi-waterveld plaats voor een hoogwaardig Edel ID waterveld. Bij deze ombouw is de oude kunstgrasmat voor recycling afgevoerd naar GBN-AGR en het onderliggende foam tijdelijk verwijderd. Zo konden de specialisten van Antea Sport de sporttechnische laag profileren en verdichten. Vervolgens is het bestaande foam herplaatst en is het Edel ID waterveld aangebracht en met een klemgoot gefixeerd.

Gekeurd door Kiwa ISA Sport

Zowel het kunstgras voetbalveld als het nieuwe waterveld is door Kiwa ISA Sport goedgekeurd. Beide velden voldoen aan de normen van de KNVB en KNHB en zijn inmiddels weer volop in gebruik. Antea Sport wenst de spelers van beide verenigingen in Capelle aan den IJssel veel spelplezier op hun nieuwe sportvelden!

Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510