Antea Sport steekt sportvelden gemeente Noordoostpolder in nieuw jasje

Antea Sport steekt sportvelden gemeente Noordoostpolder in nieuw jasje

Zes sportverenigingen in de gemeente Noordoostpolder kunnen weer even vooruit. Afgelopen zomer klaarde Antea Sport een flinke klus door voetbalvelden, tennisbanen, korfbalvelden en een hockeyveld op te leveren.

Korfbalveld à la Olympische Spelen

De opdracht bestond zowel uit renovatie van bestaande sportvelden als aanleg van een aantal nieuwe velden. Zo renoveerde Antea Sport een kunstgras voetbalveld bij Flevo Boys en de toplaag van tennisbanen bij TC Rutten en legde het nieuwe natuurgras voetbalvelden aan bij VV Tollebeek en VV Marknesse. Daarnaast werd een nieuw mini-hockeyveld aangelegd bij HC De Meeuwen en kreeg KV Emmeloord er twee korfbalvelden bij. Die korfbalvelden zijn echte blikvangers vanwege hun blauwe kleur: London Blue, de kleur van het hockeyveld op de Olympische Spelen van Londen. Een bewuste keuze, omdat het exact dezelfde kleur is als het logo van de korfbalvereniging. De korfbalbond vond het een creatief idee en ging akkoord.

Korfballen op lava-ondergrond zonder rubberkorrels

Voor de ondergrond van het nieuwe korfbalveld is in plaats van rubberkorrels een foamlaag aangebracht. Deze foamlaag moet zorgen voor de juiste demping. Voor deze oplossing is bewust gekozen, doordat deze schoner is dan wanneer er rubberkorrels zouden worden gebruikt. Naast het blauwe veld kreeg de korfbalvereniging ook twee nieuwe beachkorfbalvelden, die in de zomer kunnen worden bespeeld.

Prachtige grasmat door extra bemesting en intensief maaien

Tijdens de aanleg van de sportvelden speelden de weersomstandigheden niet mee. Door de extreme hitte en het ontbreken van beregening konden de natuurgrasvelden bij VV Marknesse en VV Tollebeek niet direct worden ingezaaid. “We hebben gewacht tot de groeiomstandigheden weer normaal waren en door extra bemesting en intensief maaien is het toch gelukt om een prachtige grasmat te realiseren”, aldus Jaap Schuurman van Antea Sport.

Intensieve samenwerking tussen gemeente, clubs en Antea Sport

De opknapbeurt van de sportvelden zijn door de gemeente Noordoostpolder jarenlang voorbereid. Dit project vormde een belangrijke stap in het beleid van de gemeente om te zorgen dat er in alle kerndorpen kwalitatief hoogwaardige sportvelden zouden worden gerealiseerd. De intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen heeft geleid tot een prachtig eindresultaat waar iedereen buitengewoon trots op is. Kees Hop van de gemeente Noordoostpolder blikt tevreden terug op de samenwerking met Antea Sport: “De contacten met Antea Sport verliepen bijzonder prettig. De communicatie verliep uitstekend en de werkzaamheden zijn zo vlot en goed uitgevoerd dat sommige sportvelden zelfs eerder dan gepland konden worden opgeleverd.”

Heeft u vragen? Jeroen Moes Projectleider Oost
06-51292619