Antea Sport verenigt Schagen United met nieuwe, duurzame voetbalvelden

Antea Sport verenigt Schagen United met nieuwe, duurzame voetbalvelden

Met de opening van twee nieuwe kunstgras voetbalvelden speelt Schagen United voortaan op één sportpark. Antea Sport verhuisde de twee oude velden van sportpark Nes Noord naar sportpark Groenoord. Met name de infill van beide nieuwe voetbalvelden verdient een bijzondere vermelding. Deze bestaat uit een veelbelovende mix van kurk met olijfpitten.

Duurzame uitwisseling

De beide nieuwe voetbalvelden liggen op de plek waar voorheen een natuurgras voetbalveld en een honk- en softbalveld lagen. Het honk- en softbalveld van The Rangers krijgt nu gestalte op de oude plek van de kunstgras voetbalvelden. Bij deze uitwisseling is duurzaamheid een belangrijk thema. Zo wordt het oude kunstgras van sportpark Nes Noord voor hergebruik gerecycled bij GBN-AGR in Amsterdam en worden voor het nieuwe honk- en softbalveld diverse restmaterialen van de oude velden hergebruikt.

Revolutionair: infill van kurk met olijfpitten

Minstens zo vermeldenswaardig is de infill van de nieuwe voetbalvelden op sportpark Groenoord. De door J&E Sports aangelegde kunstgrasmatten van Edel Grass zijn voorzien van speciale infill van kurk met olijfpitten. Deze mix is niet alleen goedkoper en duurzamer dan 100% kurk-infill, maar ook onderhoudsvriendelijker en beter bespeelbaar. De zeer slijtvaste infill gaat veel langer mee, blijft beter in het veld liggen en zorgt dankzij een uitstekende elasticiteit voor een perfecte schokabsorptie en een optimale, dynamische spelbeleving. Bovendien zorgt de isolatie van kurk en de vochtopname van olijfpitten voor een aangenaam koele oppervlaktetemperatuur, zelfs bij tropische buitentemperaturen.

Opening door wethouder en voorzitter

De nieuwe voetbalvelden van Schagen United werden het laatste weekend van juni officieel geopend door wethouder Kruit en voorzitter Nieuwenhuizen. Zij stonden samen aan de aftrap van een seniorentoernooi. Na afloop werden Antea Sport en alle betrokken vrijwilligers bedankt voor hun bijdrage aan het prachtige eindresultaat. Begin juli neemt Schagen United haar nieuwe velden in gebruik.

Foto: DroneHouse.nl

Heeft u vragen? Lútzen Jongema Projectleider West
06-53646981