Antea Sport verhelpt verzakking atletiekbaan AV Cialfo Epe

Antea Sport verhelpt verzakking atletiekbaan AV Cialfo Epe

Antea Sport heeft de atletiekbaan van AV Cialfo uit Epe helemaal vernieuwd. Daarbij werd gelijk een hardnekkige verzakking in de rondbaan voor eens en voor altijd verholpen. Antea Sport bedankt het bestuur en de onderhoudsploeg voor de fijne samenwerking!

Organisch materiaal in de onderbouw

Een sonderingsonderzoek toonde aan dat er diep in de onderbouw van de atletiekbaan organisch materiaal aanwezig was. Met het vergaan van dit organische materiaal begon de rondbaan steeds sneller te verzakken. Samen met de atletiekvereniging heeft Antea Sport een plan opgezet om de verzakking voorgoed te verhelpen. Na goedkeuring en financiering van onder andere de gemeente Epe zijn de werkzaamheden in het voorjaar van 2022 gestart.

Gedeeltelijk ontgraven tot 4 meter diep

Uiteindelijk is rondom de verzakking een gebied van 140 m2 rondbaan laag voor laag verwijderd. Daarbij werd op sommige plekken tot 4 meter diep ontgraven. Nadat het organische materiaal was verwijderd, is de ontgraving weer volledig ingevuld. “Een kritisch en nauwkeurig werk”, aldus projectleider Jasper Sweere. “Deze nieuwe invulling mag uiteraard niet gaan nazakken.” Na het laagsgewijs aanbrengen van de fundering en het asfalt is er door Polytan een nieuwe toplaag geplaatst.

Nieuwe coating voor de gehele baan

Aansluitend is de gehele baan voorzien van een nieuwe coating. Deze onderhoudswerkzaamheden stonden reeds gepland en vielen nu goed samen met de reparatie. Het getuigt van een goede relatie dat Antea Sport deze werkzaamheden mocht uitvoeren, nadat de renovatie van twaalf jaar geleden ook door Antea Sport (destijds nog onder de naam Oranjewoud) werd verzorgd.

Nieuwe kantopsluiting van gerecycled kunstgras

Ook op andere onderdelen is de atletiekbaan op sportpark Wachtelenberg in Epe gerenoveerd. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende technische nummers veranderd en verbeterd. De oude discuskooi is vervangen door een model dat aan de vernieuwde regelgeving voldoet, er zijn obstakels verwijderd en schoonloopmatten geplaatst. Bovendien is de verweerde kantopsluiting van het kogelstoten vervangen door kunststof balken die zijn gemaakt van gerecycled kunstgras. Ook de belijning van de atletiekbaan is vernieuwd, waarbij rekening is gehouden met de Athletics Champs voor pupillen.

Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510