Antea Sport verzorgt ombouw voetbalvelden voor gemeente Delft

Antea Sport verzorgt ombouw voetbalvelden voor gemeente Delft

Op sportpark Brasserskade in Delft heeft Antea Sport twee Grassmaster-voetbalvelden omgebouwd tot kunstgrasvelden. Dankzij de nieuwe kunstgrasvelden neemt de speelcapaciteit van de verenigingen Concordia en DHL aanzienlijk toe.

Meer capaciteit door nieuwe voetbalvelden

Op veld 10 en 11 van sportpark Brasserskade in Delft lagen al sinds de jaren '90 twee Grassmaster-voetbalvelden. Beide velden hebben zich door de jaren heen goed bewezen, maar waren inmiddels aan het eind van hun levensduur. Omdat zowel Concordia als DHL met een capaciteitsprobleem kampte, besloot de gemeente Delft beide voetbalvelden te laten ombouwen tot kunstgrasvelden.

Ombouw van Grassmaster naar kunstgras

Antea Sport kreeg afgelopen voorjaar de opdracht om de ombouw van beide voetbalvelden te verzorgen. Bij de ombouw is de oude toplaag van grond met kunstgrasvezels uit het Grassmaster-veld afgevoerd en gescheiden. Hierdoor kan het oude kunstgras bij GBN-AGR in Amsterdam worden gerecycled. De bestaande funderingslaag van M3d-zand is hergebruikt. Ook werden een nieuwe drainage en een nieuwe sporttechnische laag van lava 0-16 aangebracht. De specialisten van J&E Sports plaatsten de nieuwe Edel Soccer Powerblade toplaag met TPE-infill op foam.

Volledig vernieuwde inrichting

Ook de complete inrichting rondom de voetbalvelden is met de ombouw vernieuwd. Zo werden nieuwe verharding van betonplaten, een nieuw hekwerk met kantplanken, nieuwe doelen en nieuwe dug-outs geplaatst. Bij de aanvang van het nieuwe voetbalseizoen zijn de nieuwe kunstgras voetbalvelden door de beide verenigingen op sportpark Brasserskade in gebruik genomen.

Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510