Antea Sport verzorgt renovatie atletiekbaan FBK Stadion Hengelo

Antea Sport verzorgt renovatie atletiekbaan FBK Stadion Hengelo

Ieder jaar is het FBK Stadion in Hengelo het toneel van de FBK Games. Voor de volgende editie van deze internationale atletiekwedstrijd ligt de accommodatie er weer tot in de puntjes verzorgd bij. In opdracht van de gemeente Hengelo verzorgde Antea Sport de renovatie van de atletiekbaan in het naar Fanny Blankers-Koen vernoemde stadion.

Goedgekeurd door IAAF en Atletiekunie

Voor de renovatie van de atletiekbaan in het FBK Stadion zocht de gemeente Hengelo naar een bedrijf dat bij uitstek geschikt zou zijn om de atletiekbaan te renoveren. Daarbij werd niet alleen gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, maar ook naar de kwaliteit. De atletiekbaan moest namelijk wel worden goedgekeurd door de IAAF en de Atletiekunie.

Goed gevoel bij Antea Sport

In samenspraak met de Atletiekunie en een derde, onafhankelijke partij viel de keuze uiteindelijk op Antea Sport. “Tijdens de offertefase hebben we een gesprek gehad om de mogelijkheden voor de renovatie van de atletiekbaan te bespreken. Bij Antea Sport hadden we een goed gevoel”, licht Mark Oude Bennink, beleidsmedewerker Sport bij de gemeente Hengelo, toe. De kennis en de prettige communicatie deden de gemeente besluiten om de renovatie van de atletiekbaan door Antea Sport te laten uitvoeren.

Tot in detail voorbereid

De renovatie van de atletiekbaan werd grondig voorbereid. Dat begon met een uitgebreide inspectie van de accommodaties, in samenwerking met de Atletiekunie en Kiwa ISA Sport. Tijdens de renovatie kreeg de rondbaan een nieuwe deklaag en werden oneffenheden en scheurtjes uit de atletiekbaan verwijderd. Ook de belijning op de baan werd vernieuwd. Verder werden de ringen voor het kogelstoten en discuswerpen vlak gesteld en is de maatvoering van de verspringbakken en zandbakken gecorrigeerd. Uit de aanloop van het polsstokhoogspringen zijn twee insteekbakken verwijderd. Deze zaten in de weg voor atleten die graag een lange aanloop nemen.

Nieuwe Polytan Rekortan toplaag

Nu de renovatie van de atletiekbaan achter de rug is, ligt de baan in het FBK Stadion er weer prachtig bij. Dat is mede te danken aan de nieuwe Polytan Rekortan toplaag, waarvan de hele atletiekbaan (inclusief aan- en uitloopstroken) is voorzien. Deze nieuwe toplaag op de rondbaan bestaat uit een zogeheten sandwich-systeem. De kunststof Rekortan-toplaag biedt een verfijnde balans tussen sportiviteit en snelheid enerzijds en demping en comfort anderzijds. De zwarte rubberen basislaag van een centimeter dik zorgt voor deze demping. Op deze basislaag is met lijm-emulsie een laag rode EPDM-korrels aangebracht. Deze kunststoflaag zorgt niet alleen voor nog meer demping, maar ook voor de juiste grip.

Perfecte renovatie, perfecte communicatie

Oude Bennink kijkt met grote tevredenheid terug op de renovatie van het FBK Stadion. Hij roemt niet alleen de aantrekkelijke uitstraling van de gerenoveerde atletiekbaan, maar ook de deskundigheid en de professionele, betrokken communicatie vanuit Antea Sport. “Je hoort nog wel eens dat zulke renovaties verkeerd aflopen. Dat heeft Antea Sport voorkomen door regelmatig te overleggen. We zijn keurig op de hoogte gehouden van de voortgang van de renovatie en de dilemma’s waar ze soms mee zaten. Uiteindelijk is de hele renovatie goed verlopen en ligt er nu weer een prachtige, up-to-date atletiekbaan. Dat de jongens die de baan renoveerden continu op locatie waren, speelt daar ook in mee. Dat hield de vaart erin en zorgde ook dat er snel kon worden bijgestuurd als dat nodig was.”

Ook atletiekverenigingen betrokken

Naast de FBK Games wordt de gerenoveerde atletiekbaan ook gebruikt door beide atletiekverenigingen die in het FBK Stadion hun onderkomen hebben: MPM uit Hengelo en LAAC uit het naburige Oldenzaal. Ook deze beide atletiekverenigingen werden bij de renovatie van de atletiekbaan betrokken. Jeroen Moes, die de renovatie vanuit Antea Sport begeleidde, licht toe: “Als uitvoerende organisatie weten wij voor 95 procent wat er allemaal nodig is voor een baan, maar we wilden ook graag de input van de amateurclubs meenemen. Ze hadden bijvoorbeeld suggesties voor de belijning.” Oude Bennink bevestigt dat beide atletiekverenigingen in hun nopjes zijn met de gerenoveerde atletiekbaan. “Ze zeggen dat de baan zachter is geworden en ze vinden het er heel strak en fris uitzien.”

Gerelateerde projecten

Meer lezen

Gemeente Koggenland kiest voor duurzame voetbalvelden met kurk-infill

Bij vier voetbalverenigingen in de gemeente Koggenland heeft Antea Sport vijf kunstgrasvelden...

Gepubliceerd in
Renovatie, Voetbalvelden
Meer lezen

GAC Hilversum met nieuwe atletiekbaan klaar voor nationale wedstrijden

De meest geavanceerde atletiekbaan ter wereld ligt sinds kort in Hilversum. Antea...

Gepubliceerd in
Atletiekbanen, Renovatie
Meer lezen

“Mensen blij maken, dat is onze passie”

Jaarlijks vertrouwen tientallen gemeenten en tennisclubs uit heel Nederland de aanleg of...

Gepubliceerd in
Tennisbanen, Padelbanen, Nieuwbouw, Renovatie
Meer lezen

Sportvelden op sportpark Spieringhorn ondergaan grote metamorfose

Op sportpark Spieringhorn in Amsterdam heeft Antea Sport meerdere sportvelden vernieuwd. Drie...

Gepubliceerd in
Nieuwbouw, Renovatie, Voetbalvelden, Hockeyvelden, Tennisbanen
Gerelateerd nieuws
Meer lezen

Antea Sport verwelkomt robothond SPOT

Ooit een hond gezien die sportvelden meet, analyseert en beoordeelt, maar geen...

Gepubliceerd in
Nieuwste innovatie projecten, Voetbalvelden, Hockeyvelden, Tennisbanen, Korfbalvelden, Padelbanen, Atletiekbanen, Honkbalvelden en softbalvelden, Rugbyvelden, Handbalvelden, Multifunctionele sportvelden