Antea Sport voltooit renovatie honk- en softbalveld Orioles in Bergschenhoek

Antea Sport voltooit renovatie honk- en softbalveld Orioles in Bergschenhoek

Afgelopen najaar, meteen na het honkbalseizoen, startte Antea Sport met de renovatie van het honk- en softbalveld van Orioles. Inmiddels is de renovatie voltooid en ligt het honk- en softbalveld in Bergschenhoek er weer strak en fris bij.

In etappes ingezaaid

De renovatie van het honk- en softbalveld werd grondig aangepakt. Naast een verbeterde drainage bestond de renovatie van het veld ook uit werkzaamheden als frezen, egaliseren en verschralen met verschralingszand. Vervolgens zijn de velden bemest en ingezaaid. Dit is in etappes gebeurd: eerst was het softbalveld aan de beurt, daarna werd ook het honkbalveld ingezaaid. Om het veld tijdig weer bespeelbaar te hebben, is een deel van het honkbalveld aangelegd met graszoden.

Natuurgras en halfverharding

Het ‘verre’ veld van Orioles bestaat volledig uit natuurgras. Het speelveld, de loopbaan en de warning track zijn uitgevoerd in halfverharding. Dit halfverhardingsoppervlak is opnieuw aangelegd en voorzien van een lavalaag en een toplaag van Barotop.

Nieuw hekwerk en een nieuwe beregeningsinstallatie

De renovatie van de accommodatie bleef niet beperkt tot de opknapbeurt van het honk- en softbalveld. Ook werd er een nieuw hekwerk geplaatst en werden de velden voorzien van een nieuwe beregeningsinstallatie. Het team van Antea Sport wenst de honkballers en softballers van Orioles veel plezier met hun gerenoveerde accommodatie!

Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510