Atletiekbaan AV Trias multifunctioneler, duurzamer en onderhoudsvriendelijker na renovatie door Antea Sport

Atletiekbaan AV Trias multifunctioneler, duurzamer en onderhoudsvriendelijker na renovatie door Antea Sport

Een groeiend ledenaantal en intensiever gebruik waren voor atletiekvereniging Trias aanleiding om de atletiekbaan te laten renoveren. Antea Sport verzorgde de renovatie en maakte de atletiekbaan niet alleen multifunctioneler, maar ook duurzamer en onderhoudsvriendelijker. Een deskundig bouwteam, waarin ook de Atletiekunie, de gemeente Heiloo en de atletiekvereniging betrokken waren, zorgde voor een prachtig eindresultaat.

Multifunctionele atletiekbaan door aangepaste en uitgebreide nummers

De 6-laans atletiekbaan in Heiloo beschikt over diverse technische nummers als kogelstoten, verspringen en polsstokhoogspringen. Het groeiende aantal leden zorgde ervoor dat de atletiekbaan steeds intensiever werd gebruikt. Bovendien wordt de baan, naast eigen leden van de vereniging, ook gebruikt door scholen en andere groepen sporters. Daarom is met de renovatie een aantal technische nummers aangepast en uitgebreid. Zo heeft de atletiekbaan een multifunctionelere inrichting gekregen en kunnen meerdere sporters de verschillende atletiekonderdelen gelijktijdig beoefenen.

Duurzame sandwich kunsttoplaag met lange levensduur

Om de atletiekbaan toekomstbestendig te maken, is de versleten kunststof toplaag vervangen door een duurzame sandwich kunsttoplaag met lange levensduur. Voorafgaand aan het vervangen van de toplaag van de atletiekbaan is veel vooronderzoek gedaan om het beste eindresultaat te garanderen. Zo hebben de specialisten van Antea Sport gecontroleerd of de rondbaan en de hoogspringsegmenten nog aan de normen voldoen. Voor een goede nulmeting is bovendien een hoogte- en vlaktemeting uitgevoerd. Daarnaast is met kernboringen de kwaliteit van het bestaande asfalt beoordeeld. Daaruit bleek dat zowel de hoogte- en vlaktemeting als de asfaltkwaliteit nog ruimschoots aan de normen voldoen.

Onderhoudsvriendelijke atletiekbaan

Op verzoek van de gemeente Heiloo is bij de renovatie van de atletiekbaan ook rekening gehouden met de onderhoudsvriendelijkheid. De gemeente wil de onderhoudskosten op lange termijn graag beheersbaar houden. Diverse oplossingen zorgen dat de atletiekbaan zeer onderhoudsvriendelijk is. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de betonplaten aan de binnen- en buitenrand van de atletiekbaan. De naden tussen deze platen zijn voorzien van speciale kit om te voorkomen dat er onkruid groeit. Inmiddels is de atletiekbaan volledig goedgekeurd en door atletiekvereniging Trias in gebruik genomen.

Heeft u vragen? LĂștzen Jongema Projectleider West
06-53646981