Atletiekbaan SV Veendam toekomstklaar na slimme en grondige renovatie

Atletiekbaan SV Veendam toekomstklaar na slimme en grondige renovatie

Na een grondige renovatie is de atletiekbaan van SV Veendam in Wildervank weer helemaal klaar voor de toekomst. Antea Sport verzorgde, toen nog als Oranjewoud, in 1990 zelf de aanleg van de atletiekbaan. Nadat de sportveldspecialist in 2012 al de toplaag van de rondbaan vernieuwde, was het nu tijd voor een grondige renovatie van de rest van de accommodatie.

Slimme en efficiënte oplossing

Eén van de verbeterde elementen is de afwatering van de atletiekbaan. Om de baan zelf niet te hoeven slopen, konden de afwateringsgoten door een slimme oplossing efficiënt worden vernieuwd. Bij de renovatie zijn ook de aanloopstroken van een nieuwe toplaag voorzien. Bovendien werden alle afzetbalken (inclusief onderbakken) vernieuwd.

Verspringen en kogelstoten

De beide verspringbakken binnen de rondbaan zijn volledig opnieuw opgebouwd, conform de laatste richtlijnen. Rondom zijn de beide verspringbakken voorzien van zandvang-elementen. Evenals de beide verspringbakken is ook het kogelstootsegment vergroot en volgens de actuele eisen gerenoveerd. Ook het gras op het middenterrein heeft een flinke opfrisbeurt gekregen. Nadat Antea Sport het middenterrein heeft gefreesd, geëgaliseerd, verschraald en weer opnieuw ingezaaid, ligt het er weer prachtig bij.

Nieuwe lichtmasten met LED-verlichting

Om de atletiekbaan toekomstklaar te maken, is tot slot ook de verlichting vernieuwd. Zowel rondom de baan als op de rest van het terrein zijn nieuwe lichtmasten met duurzame LED-verlichting geplaatst.

Atletiekbaan   Wildervank   SV Veendam Atletiek
Heeft u vragen? Erik de Rink Projectleider Oost
06-51199612