AV Texel opent gerenoveerde atletiekbaan met estafette

AV Texel opent gerenoveerde atletiekbaan met estafette

Niet alleen op het vasteland wordt fanatiek gesport. Ook op de eilanden zijn tal van faciliteiten te vinden om lekker te bewegen. Een mooi voorbeeld daarvan is de atletiekbaan van AV Texel in Den Burg, die onlangs door Antea Sport is gerenoveerd.

Investeren in sportfaciliteiten

Wethouder Remko van de Belt opende de gerenoveerde atletiekbaan na afloop van de Hogebergloop. Hij benadrukte hoe belangrijk de gemeente Texel het vindt om in sportfaciliteiten te investeren vanwege het publieke belang. Daarbij werden ook de vrijwilligers en de bestuursleden niet vergeten.

Sporteiland

Ook voorzitter Martin Baptist ziet de belangrijke rol die de vernieuwde atletiekbaan heeft. “De atletiekbaan geeft Texel een fantastisch mooi visitekaartje als sporteiland. We hebben hier een prachtig voetbalveld, een gave wielerbaan, de prachtige TXL-sporthal en nu dus ook een puntgave atletiekbaan. Dat is iets waar we als Texelse sporters trots op mogen zijn!”

Motivatie voor de jeugd

AV Texel is niet de enige gebruiker van de nieuwe atletiekbaan. Naar verwachting komen ook de docenten en leerlingen van basisscholen De Hogeberg en De Skool naar de atletiekbaan om bewegingsonderwijs te krijgen. De atletiekbaan is dan ook een faciliteit die de jeugd motiveert om te sporten. Ook op atleten van het vasteland oefent de nieuwe atletiekbaan een grote aantrekkingskracht uit. Texel heeft een zeer hoog toeristisch sportpotentieel dat zich uitbetaalt aan ondernemers.

Gekozen voor kwaliteit

Voorzitter Baptist bedankte tijdens de opening allereerst de gemeenteraad voor hun visie en hun inzet. AV Texel is heel blij dat de raad heeft gekozen voor kwaliteit in de vorm van een wedstrijdgeschikte baan met goed kunststof, goede goten en duurzame LED-verlichting

Estafette

De opening van de nieuwe atletiekbaan werd een feestje waarbij iedereen werd betrokken. Van raadsleden tot trainers en van clubleden tot vrijwilligers: ze waren in groten getale aanwezig. Samen vormden ze een lint van mensen op de nieuwe atletiekbaan. Bij de start werd een estafettestokje met videocamera door de hele groep doorgegeven, tot het op tien meter voor de finish terechtkwam bij wethouder Van de Belt. Hij bracht het stokje over de finish, waarmee de nieuwe atletiekbaan symbolisch werd geopend. Dat leverde mooie beelden op:

Heeft u vragen? Lútzen Jongema Projectleider West
06-53646981