Eerste KNVB-gekeurde voetbalveld met biologisch afbreekbare infill geopend

Eerste KNVB-gekeurde voetbalveld met biologisch afbreekbare infill geopend

Bij sportvereniging DHL in Delft is het eerste KNVB-gekeurde voetbalveld met biologisch afbreekbare GreenFill-infill officieel geopend. Wethouder Karin Schrederhof verrichtte de openingshandeling door de aftrap te doen met de jongste spelers van de JO-8.

Volledig biologisch afbreekbaar

De GreenFill-korrel is een revolutionaire infill, die volledig biologisch afbreekbaar is en daarmee een eind maakt aan het probleem van microplastics op en rondom het voetbalveld. Bovendien bevat de GreenFill-korrel geen gevaarlijke stoffen. Nadat de infill eerder uitgebreid is getest bij de Drentse voetbalvereniging SC Erica, is SV DHL uit Delft de eerste voetbalclub die kiest voor de biologisch afbreekbare infill.

Feestelijke opening

Onder het genot van een glaasje champagne en heerlijke hapjes keken de vele genodigden toe hoe wethouder Karin Schrederhof het nieuwe voetbalveld op sportpark Brasserskade opende. De opening kreeg een extra feestelijk karakter doordat vrijwilliger Guus Heemskerk van wethouder Schrederhof de gouden sportspeld van de gemeente Delft ontving, als dank voor zijn grote inzet voor de vereniging in de meer dan 50 jaar die hij al lid is.

Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510