Eerste kunstgras voetbalveld met biologische GreenFill-korrels geopend bij SC Erica

Eerste kunstgras voetbalveld met biologische GreenFill-korrels geopend bij SC Erica

Op 14 december is bij voetbalvereniging SC Erica het eerste kunstgras voetbalveld met GreenFill-korrels geopend. Antea Sport realiseerde dit kunstgrasveld als een pilot, in samenwerking met partners Senbis, Sweco en Edel Grass. Onder grote belangstelling openden puppy’s van de Drentse voetbalvereniging het nieuwe kunstgrasveld door samen met wethouder René van der Weide het eerste doelpunt te scoren.

GreenFill, de milieuvriendelijke infill voor het kunstgrasveld van de toekomst

Hét grote voordeel van de GreenFill-kunstgraskorrel is het duurzame karakter. GreenFill-korrels zijn volledig biologisch afbreekbaar en laten geen microplastics achter zodra ze naast het voetbalveld terechtkomen. Daarmee zijn GreenFill-korrels een milieuvriendelijk alternatief voor de gebruikelijke kunstgraskorrels van kurk, kunststof en rubbergranulaat. Bovendien bevat de GreenFill-korrel geen gevaarlijke stoffen. De ontwikkelaar spreekt dan ook van een uniek product.

Een wereldprimeur op het kunstgrasveld

SC Erica heeft met de GreenFill-korrel een wereldprimeur in handen. Na jarenlange ontwikkeling bij Senbis in Emmen mag de kunstgraskorrel zich nu voor het eerst in de praktijk bewijzen. Voor de pilot liet de voetbalvereniging een nieuw kunstgras voetbalveld van 30 x 20 meter aanleggen, speciaal voor de puppy’s. Op dit kunstgrasveld wordt de GreenFill-korrel intensief getest op zaken als spelbeleving, slijtage en invloed van externe factoren zoals zonlicht. Naar verwachting duurt het nog enkele jaren voordat de resultaten van de pilot bekend zijn. Het team van Antea Sport wenst de puppy’s van SC Erica veel voetbalplezier op hun nieuwe kunstgrasveld!

Heeft u vragen? Gosewin Bos Directeur Antea Sport
06-51605828