EHV Enschede viert primeur met Edel H2O-waterveld

EHV Enschede viert primeur met Edel H2O-waterveld

Al meer dan 20 jaar bouwt hockeyvereniging EHV uit Enschede op de expertise van Antea Sport. Het laatste wapenfeit van de sportveldspecialist is de ombouw van een natuurgrasveld naar een waterveld. EHV is de eerste hockeyclub die speelt op een H2O-waterveld van Edel Grass, dat gebouwd is op bijzonder duurzame en circulaire materialen.

Derde waterveld

De ombouw naar het nieuwe waterveld betekent dat de Enschedese hockeyvereniging inmiddels over drie watervelden beschikt. Al deze velden van de club uit Enschede zijn door Antea Sport aangelegd. Naast deze drie watervelden ligt er bij EHV ook nog een zandveld. Daar staat in de winter voor het eerst een blaashal overheen, bestemd voor zaalhockey en trainingen.

Minder capaciteit

De nieuwe blaashal heeft echter ook een keerzijde: er is minder capaciteit beschikbaar voor het reguliere hockey. Daarom heeft Antea Sport een voormalig natuurgrasveld omgebouwd tot een nieuw waterveld. Het veld is voorzien van nieuwe inrichtingsmaterialen, ballenvangers, hekwerken, straatwerk, beregening en LED-verlichting en daarmee helemaal compleet en toekomstklaar.

Innovatief en duurzaam hockeyveld

Het nieuwe waterveld in Enschede is een mooie stap in het circulair en duurzaam aanleggen van sportvelden. Het is namelijk opgebouwd uit gerecyclede funderingsmaterialen. Daarnaast is onder de mat een foampad geïnstalleerd die is geproduceerd van 100% gerecyclede productieresten van schuimproducenten. De foampad is daarmee volledig circulair. Het nieuwe waterveld is geïnstalleerd door de specialisten van J&E Sports.

Korte lijnen, snel schakelen

De ombouw van het hockeyveld vond plaats in de winter. Snel schakelen is dan extra belangrijk, maar door de jarenlange samenwerking tussen Antea Sport en EHV zijn de lijnen gelukkig kort. Dankzij de fijne en vlotte onderlinge communicatie en het specialisme van J&E Sports konden de eerste wedstrijden op het nieuwe hockeyveld, ondanks winterse omstandigheden tijdens de aanleg, op 11 maart worden gespeeld.

Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510