GAC Hilversum met nieuwe atletiekbaan klaar voor nationale wedstrijden

GAC Hilversum met nieuwe atletiekbaan klaar voor nationale wedstrijden

De meest geavanceerde atletiekbaan ter wereld ligt sinds kort in Hilversum. Antea Sport verzorgde de complete renovatie van de atletiekbaan van de Gooise Atletiek Club, die met 1.600 leden tot de grootste atletiekverenigingen van Nederland behoort. De nieuwe atletiekbaan helpt GAC om haar grote ambities waar te maken.

Uitgebreid SmarTracks-registratiesysteem

Eén van de hoogtepunten van de vernieuwde atletiekbaan is het SmarTracks-registratiesysteem. Met dit systeem kunnen atleten allerei waardevolle informatie zeer nauwkeurig laten meten: van tijd en afstand tot aantal stappen, stapfrequentie en spronghoogte. GAC is de eerste atletiekvereniging in Nederland die dit innovatieve systeem gebruikt. Wereldwijd zijn er al meer clubs die SmarTracks gebruiken, maar nergens is het systeem zo uitgebreid als in Hilversum. “Met 130 meetpunten die zijn geïnstalleerd op de rondbaan en bij de springonderdelen is GAC de grootste SmarTracks-faciliteit. Nergens ter wereld zijn de meetpunten zo fijnmazig ingebouwd als in Hilversum”, aldus Katharina Breuker van SmarTracks.

Ruimte maximaal benut

Bij de renovatie van de atletiekbaan is de beschikbare ruimte maximaal benut. De 6-laans rondbaan werd uitgebreid naar een 8-laans rondbaan en er is nu ook een 10-laans sprintbaan. Ook het middenterrein is volledig opnieuw opgebouwd. Er kwam een tweede mat voor het polsstokhoogspringen, waardoor er nu op twee matten tegelijkertijd kan worden gesprongen. Ook is er meer ruimte gecreëerd voor het kogelstoten. Onder het middenterrein is een infiltratiebuffer geplaatst, die 600.000 liter regenwater kan bergen. Rondom de atletiekbaan kunnen tegenwoordig meer supporters de verrichtingen van de atleten volgen.

Ontzettend trots op nieuwe atletiekbaan

Bestuurslid Peter van der Schoot is ‘ontzettend trots’ op de nieuwe atletiekbaan van GAC. “Met onze nieuwe atletiekbaan staan we in binnen- én buitenland op de kaart. Daar zijn we ontzettend trots op. Waar we ook heel blij mee zijn, zijn de verbeterde faciliteiten voor atleten met een verstandelijke of motorische beperking. Dankzij de verbrede verspringbak kunnen atleten met een prothese nu veiliger springen. Dit maakt onze atletiekvereniging tot een heel inclusieve vereniging voor álle atleten.”

Enorme aanwinst voor sportstad Hilversum

Ook wethouder Karin van Hunnik is blij met de gerenoveerde atletiekbaan van GAC aan de Arena in Hilversum. “De renovatie en de uitbreiding van de baan waren een flinke investering voor de gemeente. Het uiteindelijke resultaat is een enorme aanwinst voor sportstad Hilversum. Op Olympische grond ligt nu een hypermoderne atletiekbaan waar alle atleten, van topsporters tot de kleinste pupillen, gebruik van kunnen maken. Ik hoop op vele nieuwe records en vooral veel sportplezier.”

Nieuwe atletiekbaan voor nationale wedstrijden

De vernieuwde atletiekbaan helpt GAC om haar grote ambities waar te maken. Eén van die ambities is het organiseren van officiële nationale wedstrijden. Het NK Masters eind deze maand is het eerste nationale atletiektoernooi dat zich op de nieuwe atletiekbaan in Hilversum zal afspelen.

Heeft u vragen? Lútzen Jongema Projectleider West
06-53646981