Hardlopen of schaatsen: Zeewolde krijgt nieuwe kunststof atletiekbaan met ijsbaan rondom

Hardlopen of schaatsen: Zeewolde krijgt nieuwe kunststof atletiekbaan met ijsbaan rondom

Een nieuwe atletiekbaan was jarenlang onderwerp van gesprek in Zeewolde. Drie jaar geleden gaf de gemeenteraad groen licht voor de aanleg van de nieuwe atletiekbaan. Antea Sport verzorgde de aanleg, samen met de gemeente, Atletiekvereniging Zeewolde én: de plaatselijke ijsbaanvereniging. De atletiekbaan ligt namelijk ingesloten in… een ijsbaan!

Atletiekbaan met voorzieningen voor diverse doelgroepen

De nieuwe atletiekbaan in Zeewolde moest voorzieningen bieden die door verschillende doelgroepen zouden kunnen worden gebruikt. Daarvoor is op het middenterrein ruimte gemaakt voor diverse atletiekonderdelen als discuswerpen, kogelstoten en verspringen. In de kunstgrassegmenten is een multifunctioneel trainingsrek geplaatst. Met een spacer-systeem kunnen atleten hun loopsnelheid meten. Dit systeem is op een doordachte manier geïntegreerd met de afdekking van de goten.

Rondbaan met sprint en diverse technische nummers

Het middenterrein wordt omgeven door de nieuw aangelegde kunststof atletiekbaan. Deze is voorzien van een 4-laans rondbaan met 6-laans sprint en verschillende technische nummers. Aan de buitenkant wordt de nieuwe kunststof atletiekbaan ingesloten door een ijsbaan met verhoogde randen. In de winter kan deze ijsbaan onder water worden gezet, waardoor een natuurijsbaan ontstaat. Een mooie knipoog naar het verleden, want de nieuwe atletiekbaan is aangelegd op de locatie waar voorheen de natuurijsbaan lag. Voor de veiligheid is er ook een brug over de schaatsbaan gebouwd, zodat atleten de atletiekbaan veilig kunnen betreden.

LED-verlichting voor diverse gebruiksniveaus

Tussen de nieuwe atletiekbaan en de ijsbaan staat LED-verlichting die voor diverse gebruiksniveaus kan worden ingesteld. Zo kan er in de winter worden hardgelopen én worden geschaatst. Met de nieuwe atletiekbaan c.q. ijsbaan heeft zowel de atletiekvereniging als de ijsclub een prachtige nieuwe accommodatie, waarvan de inwoners van Zeewolde het hele jaar door gebruik kunnen maken.

Heeft u vragen? Aaldert Hooijer Regiomanager Oost
06-51200342