Korfbalvereniging Noordenveld Roden krijgt nieuw kunstgras korfbalveld

Korfbalvereniging Noordenveld Roden krijgt nieuw kunstgras korfbalveld

Met de opening van een nieuw kunstgras korfbalveld gaat een lang gekoesterde wens van KV Noordenveld uit Roden in vervulling. Op de huidige accommodatie aan de Borglaan bouwde Antea Sport het nieuwe kunstgrasveld.

Hoofdveld en twee pupillenvelden

Afgelopen voorjaar kreeg het plan van de korfbalvereniging uit Drenthe gestalte. Samen met de gemeente Noordenveld werkte de korfbalvereniging het plan voor het nieuwe kunstgrasveld uit. Het college keurde het plan goed en subsidieerde de aanleg van het nieuwe, 60 x 28 meter grote veld. Het nieuwe korfbalveld wordt niet alleen als hoofdveld gebruikt, maar dankzij speciale belijning kunnen er ook twee pupillenwedstrijden gelijktijdig op worden gespeeld.

Duurzaam Edel Elite LSR-kunstgras

KV Noordenveld koos voor het duurzame Edel Elite LSR-kunstgras als toplaag van het veld. Als onderlaag fungeert een dempende kunststoflaag die ook op de lange termijn uitstekende speleigenschappen garandeert. Deze onderlaag heeft haar lange levensduur inmiddels bij zeer veel korfbalaccommodaties bewezen.

Mooie stimulans

Tijdens het voorjaar is er hard gewerkt aan de aanleg van het nieuwe korfbalveld. In juni is het veld opgeleverd. Met het veld verwacht KV Noordenveld de toch al groeiende korfbalsport in de gemeente een extra impuls te geven.

Heeft u vragen? Wouter Visser Regiomanager Oost
06-10935688