MHV Meppel viert 90-jarig jubileum met nieuw duurzaam Edel ID-hoofdveld

MHV Meppel viert 90-jarig jubileum met nieuw duurzaam Edel ID-hoofdveld

De Meppeler Hockeyvereniging MHV bestaat 90 jaar en viert dat met een nieuw hoofdveld. Antea Sport verzorgt de aanleg van het duurzame Edel ID-hockeyveld, dat het inmiddels vijftien jaar oude hoofdveld vervangt. Het hoogwaardige vezelsysteem verzekert de hockeyvereniging ook op de lange termijn van uitstekende speleigenschappen, terwijl onderhoud en waterverbruik beperkt zijn.

Duurzaam knit-d-knit vezelsysteem

Als inspiratiebron voor het nieuwe hoofdveld bracht een afvaardiging van MHV een bezoek aan het hockeyveld van WMHC in Wageningen. Daar bewijst het duurzame knit-d-knit vezelsysteem al twaalf jaar zijn waarde. Zelfs nadat het veld al zo lang intensief wordt bespeeld, zijn de vezels van dat veld nog perfect in vorm. Dat zorgt niet alleen voor een prachtige uitstraling, maar heeft ook praktische en duurzame voordelen. Het veld is onder hockeyers zeer geliefd vanwege de perfecte balstuit en het gemak waarmee hoge pushes kunnen worden gegeven. Bovendien is het veld zeer onderhoudsvriendelijk en doordat de vezels het vocht zo goed vasthouden, is ook het waterverbruik beperkt. Al deze voordelen overtuigden MHV er vrijwel direct van om ook voor dit duurzame huzarenstukje van Edel Grass te kiezen.

Obligaties en crowdfunding

Omdat het nieuwe hockeyveld eigendom wordt van MHV, wil de hockeyvereniging haar nieuwe hoofdveld gedeeltelijk financieren met obligaties en een crowdfundingsactie. Ook eigen spaargeld en donaties van leden, sponsoren en het Waarborgfonds Meppel dragen een steentje bij aan het nieuwe Edel ID-hockeyveld, dat vanaf eind juni door de specialisten van J&E Sports wordt aangelegd. Het oude veld, dat na vijftien jaar aan vervanging toe was, wordt bij GBN-AGR in Amsterdam gerecycled. Voordat MHV in augustus haar jubileumfeest viert, wordt het nieuwe hockeyveld opgeleverd.

Heeft u vragen? Aaldert Hooijer Regiomanager Oost
06-51200342