Nieuw kunstgrasveld geeft voetbalclub KRC Kantens nieuw elan

Nieuw kunstgrasveld geeft voetbalclub KRC Kantens nieuw elan

Twaalf jaar lang kwam voetbalclub KRC uit Kantens uit in de reserveklasse van het amateurvoetbal. Vanaf volgend seizoen is de club uit het noorden van Groningen terug in de vijfde klasse D. Een nieuw kunstgras voetbalveld van Antea Sport blies de voetbalvereniging uit Kantens nieuw leven in.

Geen goede balans

Routinier Arnold Knot (35) was erbij toen KRC twaalf jaar geleden stopte met een elftal in de standaardklasse. “We hadden toen natuurlijk niet gehoopt dat het twaalf jaar zou duren. Maar de balans zat gewoon niet goed bij ons. We zaten voortdurend krap met spelers en daardoor ontstond er wat wrijving. Daardoor mis je kwaliteit. De jeugd stroomde ook niet mooi door."

Nieuw kunstgrasveld

Een nieuw kunstgrasveld zorgde voor nieuw enthousiasme in Kantens. Het veld vervangt het oude grasveld, dat het veld ruimde vanwege het aardbevingsherstelprogramma in de wijk naast het sportpark. Door het wegvallen van dat veld konden de voetballers van KRC Kantens niet meer trainen. De club en de gemeente gingen daarop met elkaar in gesprek en zo ontstonden de plannen voor een nieuw veld.

Zeer tevreden

In opdracht van de gemeente Het Hogeland verzorgden de specialisten van Antea Sport de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. Daarbij werd in een bouwteam invulling gegeven aan de wensen van de voetbalclub. “We zijn zeer tevreden met het nieuwe veld en de manier waarop dit in goed overleg tot stand is gekomen”, aldus Bart Robbe, voorzitter van KRC. “Van het gras van het oude hoofdveld bleef niets over. En het was ook een heel slecht najaar met veel regen. Toen is er besloten om er kunstgras in te leggen. Anders blijf je constant aan het herstellen met gewoon gras.”

Samen kom je verder

Ook de betrokken specialisten van Antea Sport kijken enthousiast terug op de aanleg van het nieuwe veld. Projectleider Erik de Rink: “Het mooie van goede samenwerkingen is dat iedereen zijn kennis en wensen voor het nieuwe veld kan inbrengen. Ook hier heeft dat voor meer draagvlak gezorgd. We hebben er wat moois van gemaakt en dat hebben we echt sámen bereikt.”

De spil van het dorp

Hoofdtrainer Johan de Keijser ziet dat de komst van het nieuwe voetbalveld in het dorp voor een forse opleving heeft gezorgd. “De opkomst op de training was hier altijd minimaal. En nu staan we hier met twintig spelers op het veld. Ook de vrijwilligers doen hier heel veel. De vereniging is echt weer de spil van het dorp”, aldus de trainer die het enthousiasme wil laten terugkeren en komend seizoen ‘minimaal twee of drie clubs onder zich wil houden’.

Veel vertrouwen

Ook aanvoerder Wout Jensma (19) heeft er zin in. “Dat ik op deze leeftijd aanvoerder ben, is een hele eer. Blijkbaar heeft het team veel vertrouwen in me. Ik denk ook dat we er heel veel uit kunnen halen. Er ligt een prachtig veld dat eigenlijk net zo voelt als normaal gras. De nieuwe trainer heeft de wind eronder en we streven nu als club echt weer naar gezelligheid en prestaties.”

Heeft u vragen? Erik de Rink Projectleider Oost
06-51199612