Oude toplaag herleeft in nieuwe atletiekbaan Atledo Dongen

Oude toplaag herleeft in nieuwe atletiekbaan Atledo Dongen

Atletiekvereniging Atledo uit Dongen beschikt sinds kort over een vernieuwde atletiekbaan. De oude baan was toe aan renovatie en werd door Antea Sport vakkundig opgefrist. Daarbij werd de toplaag van de oude atletiekbaan hergebruikt als grondstof voor de nieuwe toplaag.

Aanlopen en landingsbakken verspringen verbreed

Bij de renovatie van de atletiekbaan in Noord-Brabant werden onder andere de rondbaan en het segment gerenoveerd. Ook werden de aanlopen en de landingsbakken voor het verspringen verbreed. Daardoor kan dit onderdeel niet alleen meervoudig worden gebruikt, maar is het nu bovendien geschikt voor gebruik door mindervalide atleten. Tot slot kwam bij de renovatie van de atletiekbaan één van de aanlopen voor het polsstokspringen te vervallen.

Nieuwe atletiekbaan feestelijk geopend

De nieuwe atletiekbaan van Atledo is inmiddels feestelijk in gebruik genomen. Nadat wethouder René Jansen de officiële opening had verricht, kregen de jeugdleden een clinic van Nadine Broersen, Melissa Boekelman, Leendert Brethouwer, Jeroen Farla en Robert Jongh. ’s Avonds werd er in de splinternieuwe kantine een gezellige pubquiz georganiseerd. Ook de dag na de officiële opening heerste er een gezellige stemming op de atletiekbaan. Tijdens een speciale Trackmeeting kwamen bijna 200 leden uit heel Nederland in actie op diverse loop- en springonderdelen.

Heeft u vragen? Léon Smeets Projectmanager Zuid
06-51541535