PKC met nieuw korfbalveld klaar voor nieuwe successen

PKC met nieuw korfbalveld klaar voor nieuwe successen

Met bijna 1.000 leden is PKC in Papendrecht de grootste korfbalclub ter wereld. De club speelt met 50 teams en wordt gesteund door ruim 300 vrijwilligers. Op de accommodatie van de korfbalclub aan de Andoornlaan in Papendrecht heeft Antea Sport het kunstgras korfbalveld gerenoveerd. De renovatie van het korfbalveld vond plaats in opdracht van de gemeente Papendrecht, die hiervoor krediet beschikbaar heeft gesteld.

Nieuw korfbalveld als basis voor nieuw succes

PKC is niet alleen de grootste korfbalclub ter wereld, maar ook de meest succesvolle van Nederland. De korfbalclub uit Papendrecht voert de ranglijst aan als club die het vaakst landskampioen is geworden. Zowel op het veld als in de zaal rijgt de Papendrechtse Korfbal Club de successen aaneen. Om zulke prestaties te leveren, is een goed korfbalveld onmisbaar. Daarom heeft Antea Sport het kunstgrasveld van PKC in een nieuw jasje gestoken. Zo heeft PKC ook de komende jaren weer een goede basis voor nieuwe successen.

Oud kunstgras gerecycled

Bij de renovatie werd eerst het oude kunstgrasveld verwijderd. Dit kunstgras is afgevoerd naar GBN-AGR in Amsterdam, waar het volledig circulair wordt gerecycled. Vervolgens is eerst de bestaande onderbouw geëgaliseerd en gekeurd. Daarna hebben de specialisten van J&E Sports het nieuwe kunstgrasveld geïnstalleerd. Bij de renovatie van het korfbalveld is ook het tegelwerk rondom het veld hersteld. Bovendien is het hekwerk op een aantal punten verbeterd. Het nieuwe korfbalveld en de ruimte daaromheen zien er daardoor weer strak en fris uit.

Prettig samenwerken

Bas Boer was als materiaalbeheerder en lid van de technische commissie nauw betrokken bij de renovatie van het korfbalveld. Hij kijkt terug op een prettige samenwerking met Antea Sport. “In het voortraject zijn er veel goede contacten geweest. Antea Sport is verschillende keren wezen kijken en heeft goed naar onze wensen geluisterd. Ook werden we actief betrokken in het bespreken van de werkwijze en de aanpak van de renovatie. Mede door die goede communicatie verliep de renovatie heel soepel. We hadden er deze winter vier maanden voor uitgetrokken, maar Antea Sport heeft het in anderhalve maand gerealiseerd."

Heeft u vragen? Tijs van Lierop Projectmanager Zuid West
06-21187008