Primeur: Antea Sport en gemeente Delft leggen eerste voetbalveld met biologisch afbreekbare infill aan

Primeur: Antea Sport en gemeente Delft leggen eerste voetbalveld met biologisch afbreekbare infill aan

Antea Sport en de gemeente Delft leggen deze zomer op Sportpark Brasserskade het eerste voetbalveld met biologisch afbreekbare infill aan. Het nieuwe kunstgrasveld met GreenFill-korrels wordt aangelegd bij voetbalvereniging De Hollandse Leeuw (SV DHL) in Delft.

GreenFill, de biologisch afbreekbare infill

Antea Sport loopt voorop in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor duurzame sportvelden. GreenFill is één van de laatste uitvindingen uit de keuken van de sportveldenspecialist. De GreenFill-korrel bestaat uit polymeren die biologisch afbreekbaar én composteerbaar zijn. Het materiaal is biologisch afbreekbaar zodra het in de bodem belandt. Daarmee is GreenFill een stap voorwaarts in de discussie rondom microplastics op en rond het sportveld.

Opgenomen in de Sportvloerenlijst

Antea Sport ontwikkelde de milieuvriendelijke infill in samenwerking met partners Senbis, Sweco en Edel Grass. Na een succesvolle pilot bij SC Erica staat het voetbalsysteem met deze innovatieve infill inmiddels op de Sportvloerenlijst van NOC*NSF. Daarmee staat de weg open voor het eerste voetbalveld dat door de KNVB kan worden erkend en gecertificeerd.

Vraag om innovatieve en duurzame ideeën

De voorbereiding en begeleiding van het gehele project wordt verzorgd door adviesbureau B.A.S. Begeleiding en Advies Sportterreinen. Namens de gemeente Delft heeft het bureau aan inschrijvers op hun projecten voor 2020 gevraagd naar innovatieve en duurzame ideeën. Zowel de gemeente Delft als wethouder Karin Schrederhof (Sport) en de voetbalvereniging reageerden direct erg enthousiast op de GreenFill-korrel.

Open staan voor innovatie op het sportveld

Gosewin Bos van Antea Sport is blij met het enthousiasme waarmee de GreenFill-korrel in Delft is onthaald. “Bij de ontwikkeling van nieuwe producten is het erg belangrijk dat er opdrachtgevers zijn die open staan voor innovaties. Ik denk dat onze GreenFill-infill prima aansluit bij de ambitie ‘Delft 2040’ die de gemeente Delft zichzelf heeft gesteld. Antea Sport is trots om in een innovatieve stad als Delft ons eerste KNVB-gekeurde voetbalveld met GreenFill te kunnen aanleggen.” Ook wethouder Schrederhof is positief over de komst van het nieuwe voetbalveld met de biologisch afbreekbare infill. “Hiermee laat de gemeente Delft zien dat zij belang hecht aan het realiseren van oplossingen door het toepassen van een biologisch afbreekbaar infillmateriaal voor de kunstgras voetbalvelden”, aldus Schrederhof.

Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510