Renovatie atletiekbaan Olympisch Stadion Amsterdam voor EK Atletiek 2016

Renovatie atletiekbaan Olympisch Stadion Amsterdam voor EK Atletiek 2016

Van 6 tot 10 juli vormde het Olympisch Stadion in Amsterdam het decor van het EK Atletiek 2016. Een bijzonder en bruisend evenement, waarvoor Antea Sport de renovatie van de atletiekbaan in het roemrijke stadion verzorgde.

Toonbeeld van toegankelijkheid

Het EK Atletiek in Amsterdam was in meerdere opzichten met recht een bijzonder toernooi. Allereerst omdat Nederland voor het eerst in de historie gastland was voor de Europese kampioenschappen. Maar vooral ook omdat het EK Atletiek 2016 de boeken ingaat als een toonbeeld van toegankelijkheid. De kwalificaties op het Museumplein zijn daar misschien wel het meest sprekende voorbeeld van. De organisatie blikt dan ook met grote tevredenheid terug op een geslaagd toernooi in een sfeervolle, unieke ambiance.

Renovatie atletiekbanen volgens strenge IAAF-normen

Ook Antea Sport kijkt met gepaste trots terug op de bijdrage die aan het EK Atletiek in Amsterdam is geleverd. Als toonaangevende sportveldspecialist werd Antea Sport bij het evenement betrokken om de atletiekbanen vakkundig te renoveren. Naast de renovatie van de atletiekbaan in het Olympisch Stadion werd ook de vierbaans atletiekbaan op trainingscomplex Schinkeleiland uitgebreid en opgewaardeerd. Vanzelfsprekend gebeurde dit alles volgens de strenge normen van atletiekfederatie IAAF.

Kunststof op zeer licht waterdoorlatend schuimbeton

De renovatie van de atletiekbaan op Schinkeleiland werd grondig aangepakt. Naast een extra 100 meter sprintbaan kwamen er eveneens drie aanlopen voor de onderdelen hink-stap-sprong en verspringen en werd er een tussenstrook van drie lanen voor hordelopers aangelegd. Omdat het gebied gevoelig is voor zettingen, werd een goede aansluiting gewaarborgd door het kunststof te installeren op zeer licht waterdoorlatend schuimbeton. Door deze lichtgewicht constructie is het risico op zettingen tussen de oude en de nieuwe atletiekbaan geminimaliseerd.

Tijdelijke atletiekaccommodatie op het Museumplein

Naast de renovatie van de atletiekbaan in het Olympisch Stadion en het vernieuwen van de atletiekbaan op het Schinkeleiland zorgde Antea Sport eveneens voor een tijdelijke atletiekaccommodatie op het Museumplein in de hoofdstad. Hier werden de kwalificaties voor onder meer discuswerpen en speerwerpen gehouden. Met het Rijksmuseum op de achtergrond was er met recht sprake van een unieke setting, die zowel atleten als supporters nog vele jaren zal bijblijven.

Rijk aan historie, klaar voor de toekomst

Dat het EK Atletiek achter de rug is, betekent niet dat de rust in Amsterdam is teruggekeerd. De gerenoveerde atletiekbanen zijn volop in gebruik en helemaal up-to-date, waardoor het historierijke stadion uit 1927 klaar is voor een nieuw tijdperk en een glansrijke toekomst.

Gerelateerde projecten

Meer lezen

Gemeente Koggenland kiest voor duurzame voetbalvelden met kurk-infill

Bij vier voetbalverenigingen in de gemeente Koggenland heeft Antea Sport vijf kunstgrasvelden...

Gepubliceerd in
Renovatie, Voetbalvelden
Meer lezen

GAC Hilversum met nieuwe atletiekbaan klaar voor nationale wedstrijden

De meest geavanceerde atletiekbaan ter wereld ligt sinds kort in Hilversum. Antea...

Gepubliceerd in
Atletiekbanen, Renovatie
Meer lezen

“Mensen blij maken, dat is onze passie”

Jaarlijks vertrouwen tientallen gemeenten en tennisclubs uit heel Nederland de aanleg of...

Gepubliceerd in
Tennisbanen, Padelbanen, Nieuwbouw, Renovatie
Meer lezen

Sportvelden op sportpark Spieringhorn ondergaan grote metamorfose

Op sportpark Spieringhorn in Amsterdam heeft Antea Sport meerdere sportvelden vernieuwd. Drie...

Gepubliceerd in
Nieuwbouw, Renovatie, Voetbalvelden, Hockeyvelden, Tennisbanen
Gerelateerd nieuws
Meer lezen

Antea Sport verwelkomt robothond SPOT

Ooit een hond gezien die sportvelden meet, analyseert en beoordeelt, maar geen...

Gepubliceerd in
Nieuwste innovatie projecten, Voetbalvelden, Hockeyvelden, Tennisbanen, Korfbalvelden, Padelbanen, Atletiekbanen, Honkbalvelden en softbalvelden, Rugbyvelden, Handbalvelden, Multifunctionele sportvelden