SLV Schiedam geniet van perfecte afwatering na renovatie gravelbanen

SLV Schiedam geniet van perfecte afwatering na renovatie gravelbanen

Dat regen en gravel niet altijd een gelukkige combinatie vormen, weten ze bij tennisvereniging SLV als geen ander. De gravelbanen op het tennispark in Schiedam liggen er al sinds de jaren ’50, maar waren nog nooit grondig gerenoveerd. Daardoor liep het regenwater steeds moeizamer weg, wat de bespeelbaarheid flink beperkte. Antea Sport bracht uitkomst en renoveerde de tennisbanen.

Grondige renovatie van twee tennisbanen

De renovatie van de banen 1 en 2 was na zo’n zeven decennia geen overbodige luxe. In het ombouwadvies raadde Kiwa ISA Sport een grondige renovatie aan, die werd uitgevoerd door Antea Sport. Bij de renovatie werden de gravel toplaag en de onderliggende, vervuilde puin- en betonbrokken afgevoerd en bouwde Antea Sport de tennisbanen weer volledig vanaf de grond op. Zowel de drainage als de sporttechnische laag en de gravel toplaag zijn daarbij geheel vernieuwd.

Als sneeuw voor de zon

Naast de tennisbanen zelf werden ook gelijk het hekwerk, de beregening en de verharding rondom de banen vervangen. De twee vernieuwde tennisbanen zijn inmiddels goedgekeurd en in gebruik genomen. En het regenwater? Dat verdwijnt sinds de renovatie als sneeuw voor de zon, tot genoegen van de leden van de tennisvereniging uit Schiedam.

Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510