Sneek viert primeur met eerste nieuwe generatie korfbalveld

Sneek viert primeur met eerste nieuwe generatie korfbalveld

KV De Waterpoort uit Sneek is de eerste Nederlandse korfbalvereniging die korfbalt op het nieuwste generatie kunstgras korfbalveld. Antea Sport verzorgde de aanleg van het duurzame en multifunctionele kunstgrasveld, waarvoor een glansrijke toekomst gloort. Afgelopen week werd het geopend door wethouder Bauke Dam van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Het korfbalveld van de toekomst

Het nieuwe kunstgras korfbalveld in Sneek wordt ook wel gezien als het korfbalveld van de toekomst. Daarmee volgt het korfbalveld de ontwikkeling die ook al met voetbalvelden is ingezet. Het van FieldTurf Tarkett afkomstige kunstgrassysteem heeft een hele dichte vezelstructuur en ligt op een foamlayer. Deze combinatie zorgt voor een uitstekende demping. Een laagje speciaal mineraal zand zorgt voor de grip en de stabiliteit.

Duurzaam en multifunctioneel

Doordat het veld geen toegevoegde microplastics meer bevat die in de omgeving kunnen belanden, sluit het veld bovendien aan bij de wens van de gemeente Súdwest-Fryslân dat het nieuwe korfbalveld duurzaam moest zijn. Daarnaast is de multifunctionaliteit een belangrijk voordeel van het nieuwe korfbalveld in Sneek. Het veld is namelijk ook geschikt voor voetbalwedstrijden. Waterpoort Boys gebruikt het veld bijvoorbeeld veel voor trainingen. Verder maken de buurt en een kinderopvang er ook gebruik van.

Multifunctionaliteit als toegevoegde waarde

Regiomanager Aaldert Hooijer ziet de toegevoegde waarde van het multifunctionele veld. “Met name in het noorden van Nederland zijn veel sportverenigingen die wat kleiner zijn. Daar bieden zulke multifunctionele velden veel mogelijkheden.” Wethouder Dam reageert dan ook enthousiast: “Als wethouder ben ik enorm blij met deze duurzame oplossing, waar veel disciplines gebruik van kunnen maken.”

Oude kunstgras gerecycled

Het nieuwe, door J&E Sports geïnstalleerde korfbalveld in Sneek kwam in de plaats van het oude kunstgrasveld. Dat lag er al sinds 2006 en was dan ook hoognodig aan vervanging toe. Bij GBN-AGR in Amsterdam wordt het oude kunstgras gerecycled. Ook het instrooizand keert op termijn weer terug in kunstgras sportvelden. Over duurzaamheid gesproken: de foamlayer onder het nieuwe korfbalveld is gemaakt van 100% gerecycled kunststof.

In gebruik genomen tijdens jubileumreünie

Op 15 april vindt er op sportpark Schuttersveld een reünie plaats ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van korfbalvereniging De Waterpoort. Tijdens deze reünie wordt het nieuwe korfbalveld in Sneek officieel in gebruik genomen.

Heeft u vragen? Wouter Visser Regiomanager Oost
06-10935688