Sportbedrijf Rotterdam zet met nieuwe korfbalvelden vol in op duurzaamheid

Sportbedrijf Rotterdam zet met nieuwe korfbalvelden vol in op duurzaamheid

Bij de renovatie van drie korfbalvelden bij OZC Rotterdam heeft Sportbedrijf Rotterdam vol ingezet op duurzaamheid. Antea Sport realiseerde een vindingrijke oplossing die ervoor zorgt dat het kunstgras bij een volgende renovatie van de korfbalvelden volledig kan worden gerecycled.

Van uitdaging tot oplossing

Afgelopen zomer kreeg de GKB Groep uit Barendrecht van Sportbedrijf Rotterdam de opdracht om de korfbalvelden bij OZC te vervangen. Bij deze vervanging van de drie in 2005 aangelegde kunstgrasvelden speelde duurzaamheid een hoofdrol. Daarom werd Antea Sport als specialist in duurzame sportvelden bij de renovatie betrokken en uitgedaagd om hierin mee te denken.

Vezels, draagdoek en backing uit hetzelfde materiaal

De oplossing van Antea Sport overstijgt de levensduur van de korfbalvelden gedurende de jaren dat OZC de velden bespeelt. Dit past volledig binnen de visie van de sportveldspecialist om ook na te denken over wat er met een sportveld gebeurt zodra deze aan vervanging toe is. Antea Sport kwam daarom met een kunstgrasmat waarvan de vezels, het draagdoek en de backing uit één en hetzelfde materiaal bestaan. Hierdoor kan het korfbalveld bij een volgende renovatie gemakkelijk in z’n geheel voor hergebruik worden gerecycled.

Hoogwaardig Edel Elite LSR kunstgras

Antea Sport heeft de installatie en de levering van de hoogwaardige Edel Elite LSR kunstgrasmat verzorgd met het Natural Champion Korfbal System. De GKB Groep en Antea Sport kijken terug op een prettige en soepele samenwerking. OZC Rotterdam heeft de nieuwe korfbalvelden inmiddels naar volle tevredenheid in gebruik genomen.

Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510