Sportcentrum Olympos weer up-to-date voor studenten van Universiteit Utrecht

Sportcentrum Olympos weer up-to-date voor sportieve studenten van Universiteit Utrecht

Bij Sportcentrum Olympos heeft Antea Sport de afgelopen jaren het hockeyveld, een korfbalveld en een kunstgras voetbalveld vervangen. Dit jaar waren negen tennisbanen aan de beurt. Hiermee zijn alle velden weer up-to-date.

Als je fit bent, denk je beter

Olympos maakt sporten mogelijk onder het motto ‘als je fit, bent denk je beter’. Daar horen uiteraard tennisbanen voor intensief gebruik bij. Behalve dat de toplagen van de velden toe waren aan vervanging, was ook de waterhuishouding in de afgelopen jaren gewijzigd. Antea Sport dacht mee over een passende oplossing.

De keuze voor TennisPro Vision

In het voorjaar van 2022 zijn er door Bureau B.A.S. uit Delfgauw een programma van eisen en een bestek opgesteld, waarna er voor de TennisPro Vision-baan van Antea Sport is gekozen. TennisPro Vision voldoet aan de hoge eisen die werden gesteld. De banen hebben namelijk speleigenschappen die lijken op gravelbanen en zijn het hele jaar door bespeelbaar, wat essentieel is voor Olympos. Aaldert Hooijer, projectmanager bij Antea Sport, licht toe: “Een bijkomend voordeel is dat de banen onderhoudsvriendelijk zijn. Zo is beregenen bijvoorbeeld niet nodig. Dit maakt dat het onderhoud veel minder veeleisend is dan bij een gravelbaan.” Een TennisPro Vision-baan is opgebouwd uit een rode stabiliteitsmat, ingestrooid met rood keramisch zand. Daarom is de baan ook visueel vergelijkbaar met gravel.

Nieuw drainagesysteem

Na uitvoerig onderzoek in het beginproces van het project was de conclusie van Bureau B.A.S. dat de fundering en het onderbouwzand nog voldeden aan de normen. Dat gold echter niet voor de drainage. Deze is dan ook volledig vervangen. Hooijer vertelt: “Er zijn nieuwe drains in het zandcunet aangebracht. Hierna heeft Antea Sport het zandbed gerepareerd en de fundering opnieuw aangebracht. Hierop is de nieuwe toplaag geïnstalleerd. Water kan door dit nieuwe drainagesysteem weer snel afgevoerd worden. Daardoor zijn de banen na regen weer snel bespeelbaar en kunnen de spelers er optimaal gebruik van maken.”

Kort tijdsbestek

Begin juli 2022 is Antea Sport gestart met de vervanging van de banen. Op 12 augustus waren de banen alweer bespeelbaar. De tijdsdruk was hoog, omdat de eerste introductiedag voor nieuwe studenten halverwege augustus al op de agenda stond. Hooijer noemt het project dan ook een uitdaging, zeker in tijden waarin materialen lastig te leveren zijn. “Door een uiterste inspanning en een goede samenwerking met Bureau B.A.S. en diverse vertegenwoordigers van Universiteit Utrecht en sportcentrum Olympos is het project geslaagd!”

Duurzaam sporten

TennisPro Vision staat bekend als een zeer duurzaam product dat lang meegaat. Ook dit was een reden voor Universiteit Utrecht om voor TennisPro Vision van Antea Sport te kiezen. Gemiddeld ligt de levensduur van de banen zelfs tussen de 12 en 15 jaar. Bij sportcentrum Olympos ligt deze verwachting iets lager vanwege het zeer intensieve gebruik. De oude toplaag is afgevoerd naar GBN AGR in Amsterdam, de recyclingfabriek waar Antea Sport partner van is. De toplaag wordt geheel gerecycled. Zo bouwt Antea Sport haar accommodaties circulair.

Sporten en studeren

De studenten van Universiteit Utrecht kunnen zich weer uitleven door een balletje te slaan na een dag hard studeren. Ze zijn dan ook erg enthousiast over de nieuwe tennisbanen. Sporten is ontspanning en Antea Sport is blij om een bijdrage te mogen leveren aan dit mooie project. Nadat Antea Sport in 2020 al een hockeyveld, een korfbalveld en een kunstgras voetbalveld verving, zijn alle sportvelden van sportcentrum Olympos sinds de renovatie van de tennisbanen weer helemaal up-to-date.

Tennisbaan - Utrecht - Sportcentrum Olympos
Heeft u vragen? Wouter Visser Regiomanager Oost
06-10935688