Sportvelden op sportpark Spieringhorn ondergaan grote metamorfose

Sportvelden op sportpark Spieringhorn ondergaan grote metamorfose

Op sportpark Spieringhorn in Amsterdam heeft Antea Sport meerdere sportvelden vernieuwd. Drie voetbalvelden werden omgebouwd, waarvan twee velden – een volwaardig veld en een pupillenveld – naar een hockeyveld en zes tennisbanen.

Ombouw van drie voetbalvelden

Drie voetbalvelden op sportpark Spieringhorn zijn door Antea Sport omgebouwd. Eén grasveld werd een kunstgrasveld, waardoor voetbalvereniging SDW het veld nu veel intensiever kan bespelen dan voorheen. Het veld is voorzien van kurk-infill. De twee andere velden, een volwaardig veld en een pupillenveld, kregen een geheel nieuwe bestemming: Antea Sport bouwde deze beide velden om naar een hoogwaardig waterveld voor hockeyclub AMHC Westerpark én zes tennisbanen voor ATC Sloterplas. De fundatie en de sporttechnische laag die vrijkwamen bij de ombouw naar het hockeyveld zijn hergebruikt voor de aanleg van het nieuwe hockeyveld.

Aanleg van zes nieuwe tennisbanen

Met ATC Sloterplas heeft sportpark Spieringhorn een nieuwe gebruiker in de gelederen. Voor de tennisclub heeft Antea Sport zes nieuwe Prestige Gravel tennisbanen gerealiseerd op het sportpark in Amsterdam-West. Ten opzichte van conventionele gravelbanen biedt Prestige Gravel een betere spelbeleving, maar daarnaast heeft Prestige Gravel ook praktische voordelen. Zo zijn deze banen zeer onderhoudsvriendelijk en wordt regenwater dankzij het kleine afschot veel sneller afgevoerd. Na een regenbui is Prestige Gravel dus snel weer bespeelbaar.

Heeft u vragen? Lútzen Jongema Projectleider West
06-53646981