Tennisclub IJburg stapt over op Prestige Gravel en TennisPro Vision

Tennisclub IJburg stapt over op Prestige Gravel en TennisPro Vision

Op een prachtige locatie aan de oevers van het IJmeer ligt het markante tennispark van Tennisclub IJburg uit Amsterdam. Na elf jaar intensieve bespeling vervangt de tennisclub haar tien tennisbanen door Prestige Gravel- en TennisPro Vision-banen van Antea Sport. De oude kunstgrasmatten blijven in Amsterdam, waar ze bij GBN-AGR worden gerecycled.

Beste Gebouw van het Jaar

Wie door IJburg rijdt, kan het nauwelijks ontgaan: de bijzondere accommodatie van tennisclub IJburg. Bijzonder, omdat de kleur rood consequent is doorgevoerd in onder meer het clubgebouw ‘The Couch’ en de hekwerken. Het leverde de club in 2016 zelfs de architectuurprijs Beste Gebouw van het Jaar in de categorie ‘Identiteit & Icoonwaarde’ op.

Bloeiende vereniging

Tennisclub IJburg nam haar accommodatie in 2010 in gebruik. In elf jaar tijd groeide de club uit tot een vereniging met ruim 2.000 leden, die zowel recreatief als wedstrijdtennis spelen. Door deze intensieve belasting van de tennisbanen drong de tennisclub er bij de gemeente Amsterdam op aan om de banen grondig te renoveren. Daarbij speelden spelplezier en duurzaamheid een rol, maar ook de visie van de KNLTB, waarbij de jeugd begint op gravel.

Prestige Gravel en TennisPro Vision

De lobby van Tennisclub IJburg leidde ertoe dat Antea Sport afgelopen zomer een begin maakte met de renovatie in Amsterdam. Vier van de tien tennisbanen zijn inmiddels omgebouwd naar Prestige Gravel. Het afschot waaronder deze banen zijn gebouwd, zorgt voor een perfecte afwatering, waardoor de banen snel weer kunnen worden bespeeld. De komende periode worden ook de zes resterende banen gerenoveerd. Deze banen worden geëgaliseerd en door J&E Sports voorzien van een TennisPro Vision-toplaag. De oude kunstgrasmatten worden bij GBN-AGR volledig gerecycled.

Heeft u vragen? Erik de Rink Projectleider Oost
06-51199612