Tennisverenigingen en Antea Sport – al meer dan 50 jaar een succesvol dubbelspel

Tennisverenigingen en Antea Sport – al meer dan 50 jaar een succesvol dubbelspel

Steeds meer tennisverenigingen in heel Nederland bouwen voor hun tennispark op de expertise van Antea Sport. Al meer dan 50 jaar is de sportveldspecialist onlosmakelijk verbonden met de tennisbranche. Het afgelopen jaar zag Antea Sport het aantal tennisprojecten zelfs verdubbelen ten opzichte van het jaar ervoor!

De tennisvereniging altijd als uitgangspunt

Een eenduidig antwoord op de vraag waarom Antea Sport zoveel tennisharten verovert, is volgens Bos lastig te geven. Hij schrijft het succes van Antea Sport toe aan meerdere factoren. “De gedrevenheid waarmee onze specialisten in iedere situatie het beste voor onze opdrachtgevers zoeken, speelt hierin onmiskenbaar een belangrijke rol. Bij Antea Sport houden we niet van gladde praatjes, maar zoeken we altijd heel doelgericht naar de oplossing waar de vereniging het best mee geholpen is. Niet boven, maar náást de opdrachtgever staan en vanuit onze expertise komen tot het juiste antwoord op de vraag van de vereniging. Dat is altijd ons uitgangspunt. Dat levert soms ogenschijnlijk merkwaardige keuzes op, waar tennisverenigingen ons achteraf alleen maar dankbaar voor zijn.”

Niet bang om de neus te stoten

Als concreet voorbeeld noemt Bos het besluit van Antea Sport om zich terug te trekken uit de ontwikkeling van diverse alternatieven voor gravel. “Een gravelspeler zal mij onderschrijven: gravel als toplaag is niet te evenaren. Bij Antea Sport zijn we toch niet bang om onze neus te stoten. Nieuwe ontwikkelingen geven we graag een kans, maar we blijven de prestaties van innovaties in de dagelijkse praktijk kritisch en nauwlettend in de gaten houden. Daarbij kijken we niet alleen naar de bijdrage die een nieuw product levert aan het spelplezier, maar ook naar criteria als veiligheid, onderhoudsgevoeligheid en duurzaamheid. Als we signaleren dat zo’n innovatie niet aan onze strenge eisen voldoet, besluiten we om deze innovaties niet op de markt te introduceren.”

Duurzame en integere verstandhouding

Bos is zich er heel goed van bewust dat zulke keuzes onbedoelde bijeffecten kunnen hebben voor het innovatieve imago dat Antea Sport binnen de branche heeft. “Zulke besluiten kunnen de onjuiste indruk wekken dat we bij Antea Sport achter de feiten aanlopen, maar we vinden het belangrijker dat we tennisverenigingen een oplossing bieden waar we zelf ook vierkant achter staan. Een duurzame en integere verstandhouding met tennisverenigingen is ons zoveel meer waard dan een commercieel-sportief korte-termijn-succesje. Niet voor niets zijn we als Antea Sport, en voorheen als Oranjewoud, al ruim een halve eeuw intensief betrokken bij honderden tennisverenigingen in heel Nederland.”

Volledig circulaire recycling én CO2-neutrale aanleg van tennisbanen

Bos benadrukt dat Antea Sport wel degelijk in de voorhoede speelt als het gaat om innovaties. “Wie ons een béétje kent, weet dat we heel innovatief zijn. We lopen in onze markt bijvoorbeeld voorop als het gaat om duurzaamheid. Een zeer actueel voorbeeld daarvan is de fabriek in het Westelijk Havengebied in Amsterdam, waar we afgeschreven kunstgrasvelden volledig circulair recyclen. Verder zijn wij als enige tennisbaanbouwer in staat om een tennisbaan volledig CO2-neutraal aan te leggen dankzij onze innovatie CarbonFix.” Daarnaast concludeert Bos dat er daadwerkelijk maar één goed alternatief voor de traditionele gravelbaan is: Prestige Gravel, een innovatieve gravelbaan onder afschot. Daarbij zorgt een vlotte afwatering ervoor dat gravelbanen na een regenbui snel weer bespeelbaar zijn. Een uitkomst voor vele duizenden tennissers in heel Nederland!

Korte lijnen en snel schakelen

Een andere belangrijke succesfactor ziet Bos in het feit dat Antea Sport – vanaf het eerste uur lid van de Vereniging Tennisbaanbouwers Nederland – voor tennisverenigingen een betrouwbare totaalpartner is. “Bij Antea Sport verzorgen we niet alleen het ontwerp en de aanleg van tennisaccommodaties, maar ook het onderhoud aan en de renovatie van tennisbanen. Tennisverenigingen vinden dat heel prettig, dat ze met alle vragen over hun accommodatie op één vast aanspreekpunt kunnen terugvallen. Korte lijnen en snel schakelen kenmerken de contacten die tennisverenigingen met onze specialisten hebben. Dat we niet alleen aanleggen maar ook meedenken, is voor tennisverenigingen ideaal”, aldus Bos.

Verhuizing van tennisaccommodaties

Naast de vier door Bos genoemde disciplines gaat Antea Sport zelfs nog een stap verder, door ook de verhuizing van tennisaccommodaties te verzorgen. Eén van de meest recente verhuizingen was die van TV De Kaag uit Wervershoof, afgelopen zomer. De vereniging verhuisde hemelsbreed zo’n 500 meter naar sportpark De Westrand, waar de tennisvereniging het park deelt met de voetbalvereniging VVW en de gelijknamige handbalvereniging. Ondanks dat Antea Sport ook al betrokken was bij de vorige accommodatie van de tennisvereniging, was de keuze om de verhuizing door Antea Sport te laten verzorgen geen bekeken zaak. “Door de jaren heen is er een prettige relatie met Antea Sport ontstaan, maar in de voorbereiding op de verhuizing hebben we ook een aantal projecten bezocht die door concurrenten van Antea Sport zijn gerealiseerd. Zo waren we in staat om een eerlijke en goed afgewogen keuze te maken”, aldus Bart Schuffel, voorzitter van de Noord-Hollandse tennisvereniging.

“Veel verstand van andere sportvelden”

Uiteindelijk viel de keuze opnieuw op Antea Sport; een keuze waar Schuffel geen spijt van heeft. “Je merkt aan alles dat Antea Sport een ervaren en betrouwbare partij is voor zo’n verhuizing. De communicatie verloopt op een prettige manier en bij zulke verhuizingen is het heel prettig dat ze naast tennisbanen ook veel verstand hebben van andere sportvelden.” Schuffel doelt op de herinrichting van het sportpark, waarbij een voetbalveld moest worden verplaatst om ruimte te creëren voor de aanleg van de tennisbanen. “Ook die verhuizing konden we met een gerust hart aan Antea Sport overlaten”, vat Schuffel zijn ervaringen kort samen.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Wervershoof TV De Kaag ()

Uitbreiding naar padel

Met de verhuizing van de tennisvereniging bleef het aantal tennisbanen gelijk: TV De Kaag heeft op sportpark De Westrand opnieuw de beschikking over zes kunstgrasbanen. Maar niet alles bleef bij het oude: naast de zes tennisbanen bouwde Antea Sport ook een fraaie padelbaan. Een bewuste keuze van de vereniging, om meer sporters naar De Westrand te trekken. Met gepaste trots spreekt Schuffel zijn enthousiasme uit. “In korte tijd groeide onze vereniging van een kleine 300 naar meer dan 400 leden. Een groei waar we heel blij mee zijn! We zorgen voor reuring en het is prachtig om te zien hoe onze leden samen optrekken met de leden van de beide andere verenigingen op het park. Daar doe je het voor!”

Heeft u vragen? Gosewin Bos Directeur Antea Sport
06-51605828