Vernieuwde atletiekbaan zet Den Helder op de kaart

Vernieuwde atletiekbaan zet Den Helder op de kaart

Afgelopen zomer heeft Antea Sport de atletiekbaan op het Marine Sportpark aan de Ruyghweg in Den Helder volledig gerenoveerd. Begin 2020 nam de gemeente Den Helder het sportpark over van het Rijksvastgoedbedrijf.

Lange aanloop

De overname van het Marine Sportpark had een lange aanloop. Al zeker tien jaar werd er binnen de Helderse gemeenteraad gesproken over de overname en de renovatie van het sportpark. Even leek de verwachte groei van de marine roet in het eten te gooien. Toch werd de overname van het Marine Sportpark begin 2020 een feit.

Ontworpen door gebruikers

Na de overdracht van het sportpark kon de renovatie beginnen. De nieuwe atletiekbaan is ontworpen in samenwerking met de gebruikers van de baan: Defensie Sport, SV Noordkop en SV Sportlust. Antea Sport verzorgde de volledige renovatie van de atletiekbaan. Daarbij werd de kunststof toplaag verwijderd en de asfalt toplaag vernieuwd. De 8-laans rondbaan en 8-laans sprintbaan liggen er weer strak en fris bij.

Alle technische onderdelen vernieuwd

Bij de renovatie van de atletiekbaan zijn ook alle technische onderdelen vernieuwd. Zowel de elementen hoogspringen, polsstokhoogspringen en verspringen als de elementen discuswerpen, kogelslingeren en kogelstoten werden in een nieuw jasje gestoken. Het middenterrein werd opnieuw ingericht en kreeg daardoor een prachtige, nieuwe uitstraling. De oude sportverlichting langs de atletiekbaan is bij de renovatie vervangen door energiezuinige LED-verlichting.

Goed voor de uitstraling van Den Helder

Wethouder Peter de Vrij is blij met de gerenoveerde atletiekbaan. “Het complex voldoet na de renovatie aan de standaarden van de Atletiekunie. Dat is goed voor de uitstraling van de stad. Straks kunnen hier dus ook landelijke wedstrijden worden gehouden. Van die faciliteiten maakt de marine als huurder ook gebruik. In feite is iedereen dus winnaar.”

Heeft u vragen? Lútzen Jongema Projectleider West
06-53646981