Verzakt voetbalveld Jodan Boys in ere hersteld door Antea Sport

Verzakt voetbalveld Jodan Boys in ere hersteld door Antea Sport

Antea Sport heeft een voetbalveld van CVV De Jodan Boys uit Gouda in ere hersteld. Het kunstgrasveld aan de oever van de Hollandsche IJssel kampte met verzakkingen, die door Antea Sport vakkundig werden verholpen.

Duurzame renovatie door hergebruik sporttechnische laag

Om de verzakkingen op te lossen, werd een deel van de sporttechnische laag afgegraven en zijn daar polystyreenplaten onder geplaatst. Ook de hoofddrain en een gedeelte van de drains waren verzakt. Deze zijn met de renovatie eveneens omhooggehaald, evenals het straatwerk rondom het veld. Omdat de kwaliteit van de bestaande sporttechnische laag verder nog goed op orde was, is deze opnieuw geprofileerd. Zo hoefde er niet te worden geïnvesteerd in nieuwe grondstoffen, maar konden de bestaande grondstoffen duurzaam worden hergebruikt.

Kunstgras voetbalveld met kurk-infill

Nadat de sporttechnische laag was gekeurd, installeerden de specialisten van J&E Sports een nieuwe kunstgrasmat met kurk-infill. De oude kunstgrasmat werd vanuit Gouda afgevoerd naar de recyclingfabriek van GBN AGR in Amsterdam, waar deze volledig wordt gerecycled. Opvallend aan het nieuwe voetbalveld is de extra brede uitloop aan de zijkant van het veld. Deze zorgt voor veel praktisch gemak, doordat deze volop plaats biedt aan bijvoorbeeld verplaatsbare doelen.

Heeft u vragen? Bastiaan Buitehuis Projectleider West
+31 6 13774748