Weesp neemt mini-voetbalveld vol duurzame innovaties in gebruik

Weesp neemt mini-voetbalveld vol duurzame innovaties in gebruik

Antea Sport heeft aan de Lobbrich Boudgerslaan in Weesp een nieuw mini-voetbalveld aangelegd. Op het eerste gezicht lijkt het een voetbalveld als alle andere, maar schijn bedriegt. In het veld heeft de sportveldspecialist tal van duurzame innovaties verwerkt.

Vooruitstrevende toepassingen voor een duurzaam voetbalveld

Het voetbalveld in Weesp bevat een aantal vooruitstrevende toepassingen die Antea Sport heeft ontwikkeld voor de aanleg van milieuvriendelijke sportvelden. Een aantal van die toepassingen is zichtbaar, zoals de infill in het voetbalveld. Het kunstgrasveld beschikt over de volledig biologisch afbreekbare GreenFill-korrel, die afrekent met het microplasticsprobleem. Ook de kantplanken, die de infill netjes binnen het veld houden, hebben een duurzaam karakter. Ze zijn vervaardigd uit oud kunstgras dat bij GBN-AGR in Amsterdam is gerecycled. Een prachtig voorbeeld van circulair hergebruik van oude materialen!

Ook ondergronds werken aan duurzaamheid

Naast zichtbare toepassingen beschikt het voetbalveld in Weesp ook ondergronds over de nodige duurzame toepassingen. Zo is de foamlaag onder het kunstgrasveld biologisch afbreekbaar en ligt er CarbonFix in de sporttechnische laag onder het voetbalveld. Dit recent ontwikkelde materiaal legt CO2 definitief vast, waarbij de sporttechnische eigenschappen van het voetbalveld volledig intact blijven.

Blij met het eindresultaat

Projectleider Hugo Heitmeijer is blij met het eindresultaat. "Als Antea Sport willen we graag onze bijdrage leveren aan een duurzaam klimaat, ook in de sportveldenbranche. Daarom werken we dagelijks aan milieuvriendelijke oplossingen voor sportvelden, zonder concessies te doen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en spelplezier. Het nieuwe voetbalveld in Weesp is een prachtig visitekaartje dat heel tastbaar laat zien waar we vandaag de dag toe in staat zijn."

Heeft u vragen? Hugo Heitmeijer Projectleider West
06-20135003