Antea Sport en sportpark Groenoord goed op elkaar ingespeeld

Op sportpark Groenoord in Schagen heeft de tijd niet stilgestaan. Antea Sport realiseerde in de afgelopen tijd diverse nieuwe sportvelden op het sportpark aan de Wilgenlaan. Projectleider Hein Veldman van de gemeente Schagen is tevreden over de samenwerking met de sportveldspecialist.

Nieuw kunstgras hoofdveld Schagen United

Het laatste nieuwe veld op sportpark Groenoord is nog kersvers. Eerder deze zomer vernieuwde Antea Sport het hoofdveld van Schagen United. Nadat het oude kunstgrasveld werd verwijderd en voor recycling was afgevoerd naar GBN-AGR in Amsterdam, installeerden de specialisten van J&E Sports een nieuwe Edel Diamondblade 45 mm kunstgrasmat met kurk-infill op de onderbouw van lava en foam. Ook is het nieuwe voetbalveld voorzien van nieuwe ballenvangers en doelopstelplaatsen.

Veelzijdige en doordachte oplossingen

Antea Sport won de aanbesteding voor het nieuwe hoofdveld op basis van de scherpste prijs. Maar ook op andere aspecten komt Antea Sport altijd goed uit de bus, weet Hein Veldman als projectleider van de gemeente Schagen. Hij wijst naar de twee voetbalvelden naast het hoofdveld, die Antea Sport vorig jaar bouwde. Die aanbesteding won de sportveldspecialist op basis van het plan van aanpak. Daarin speelde het thema duurzaamheid een belangrijke rol. Antea Sport gaf daar invulling aan door te werken met een innovatieve infill van kurk met olijfpitten.

Multifunctioneel sportveld voor handbal, hockey en voetbal

Tussentijds verzorgde Antea Sport ook de aanleg van een nieuw multifunctioneel sportveld op het sportpark aan de noordwestkant van Schagen. “Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dit een handbalveld zou worden”, licht Veldman toe. “Maar uiteindelijk konden we door het weghalen van een kleine groenstrook ook ruimte creëren om het veld geschikt te maken als hockeyveld en voetbalveld. Omdat die net wat meer oppervlakte nodig hebben, hebben we de dug-outs op wielen gezet. Zo kunnen we de dug-outs tijdens handbalwedstrijden dichtbij het speelveld rijden, terwijl we ze met hockey- en voetbalwedstrijden weer terug langs de rand van het veld zetten.

Vertrouwde gezichten

Naast de vindingrijke oplossingen is Veldman ook erg te spreken over de communicatie met Antea Sport. “Als er iets besproken moet worden, zijn de lijnen altijd kort. Ook is het fijn dat we bij de werkzaamheden aan de verschillende sportvelden steeds dezelfde medewerkers van J&E Sports op bezoek krijgen om het kunstgras te installeren. Je merkt dat zo’n samenwerking steeds soepeler wordt naarmate je langer en vaker met vertrouwde gezichten samenwerkt. We zijn echt goed op elkaar ingespeeld!”

Heeft u vragen? Hugo Heitmeijer Projectleider West
06-20135003