Pilot warmtewinning uit kunstgrasvelden officieel van start

Onlangs heeft Antea Sport in Zwolle het eerste kunstgrasveld met warmtewinning aangelegd. Op vrijdag 1 juli werd het sportveld op sportpark Marslanden officieel geopend door Arjan Spaans, wethouder van Energie en Klimaat.

Warmte opwekken uit kunstgras

Met het kunstgras sportveld in Zwolle wordt, samen met partner Aendless, een pilot uitgevoerd om warmte op te wekken uit kunstgras. De verwachting is om met één voetbalveld tientallen woningen duurzaam en gasloos te verwarmen. Tegelijk zorgt deze innovatie ervoor dat het veld voor de spelers aangenaam koel blijft.

Compromisloos spelplezier

De pilot gaat uitwijzen wat het daadwerkelijke energierendement is en hoeveel woningen met het veld verwarmd kunnen worden, zonder compromissen als het om spelplezier gaat. Na evaluatie van de pilot wordt een groter veld ingericht en worden de ervaringen verder opgeschaald.

Enthousiast

Wethouder Spaans is enthousiast over de innovatie. “Ik ben er trots op dat juist in Zwolle één van de eerste toepassingen van warmtewinning uit kunstgrasvelden is gestart. Een innovatie waarmee op termijn honderden huizen en gebouwen kunnen worden verwarmd. Zonder eigen investering en tegen een gunstig tarief. Dit zijn de innovatieve oplossingen waar we naar op zoek zijn. Ik weet zeker dat er nog vele zullen volgen.”

Heeft u vragen? Gosewin Bos Directeur Antea Sport
06-51605828